23 d’abril del 2016

Galetes de Sant Jordi

Un any més arriba la Diada de Sant Jordi i us porto la meva proposta relacionada amb aquest dia tan especial pels catalans, pels amants dels llibres, pels enamorats i per tants d'altres.

Després del Pa de Sant Jordi i les Roses de poma aquest cop he triat unes galetes decorades amb una xocolatina en forma de drac, l'animal més representatiu d'aquesta data.

Per fer les galetes podeu utilitzar qualsevol recepta on s'aconsegueixin unes galetes planes per poder enganxar-hi bé la xocolata, jo aquest cop m'he decantat per una versió sense mantega per fer-les una mica més saludables.






Ingredients:

Galetes (28 unitats):
80 gr de suc de taronja
100 gr de sucre llustre
80 gr d'oli de girasol
1 rovell d'ou
1 cullerada petita de llevat químic
350 gr de farina

Dracs de xocolata (per cada 8 unitats):
150 gr de xocolata negra per fondre
motlle de silicona amb forma de drac **

** el motlle de silicona amb forma de drac vaig comprar-lo a Galletilandia, però actualment no està a la venda. És de la marca Sarah Janes Kitchen.

Passos a seguir:
Per a fer les galetes mesclem en un bol tots els ingredients menys la farina. Quan estiguin ben barrejats anem afegint la farina i removem el temps just per integrar-la, hem d'aconseguir una massa moldejable però no enganxosa.
Estirem la meitat de la massa entre dos papers de forn deixant-la aproximadament amb un gruix de 6 mm. Fem el mateix amb l'altra meitat i les deixem una sobre de l'altra a la nevera, durant almenys mitja hora.
Passat aquest temps preescalfem el forn a 180 graus amb calor dalt i baix.
Folrem dues safates de forn amb paper sulfuritzat, tallem les galetes amb un tallador lleugerament més gran que la mida de la xocolatina, i les anem ficant a les safates separades entre elles, ja que creixeran una mica. Les fornegem durant 16' o fins que veguem que comencen a daurar-se.
Les deixem refredar sobre una reixeta.

Per fer les xocolatines fonem la xocolata al bany maria o al microones i omplim els motlles. Donem uns cops al motlle sobre el mostrador perquè perdin l'aire i retirem l'excés de xocolata amb una espàtula. Els deixem temperar i reservem a la nevera durant uns 15 minuts. Cada motlle té 4 dracs, així que haurem de fer-ho tants cops com xocolatines vulguem aconseguir.
El més complicat és desemmotllar-los, cal fer-ho amb cura perquè no es trenqui cap dels detalls del drac.

Finalment fonem una mica més de xocolata, en fiquem una mica sobre la galeta i hi enganxem a sobre la xocolatina, prement suaument.

** Recepta extreta de: Postreadicción

9 comentaris:


  1. Eva; Unes galetes molt logrades amb el drac. La màgia d'aquest dia tant sols faltaría que els dracs treiessin foc...¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Quines galletes mes bones i guapes t´han quedat. Els dracs de xocolata son una monada. M´encanten! Feliz Sant Jordi. Muaks

    ResponElimina
  3. Quina xulada de galetes, i m'encanta el canvi de mantega per oli..ja ho probaré!!
    Clara

    ResponElimina
  4. Què cuquis!!! L'oli deu trencar la contundència de la mantega...mmmm!!!

    ResponElimina
  5. Et prenc la idea...ja estic buscant els motlles per l'any que ve!!! Això si que és un senyor drac! Petonarros!

    ResponElimina
  6. Ha sigut tot un descobriment teu espai, em quedo per aqui

    ResponElimina
  7. Mmm quin goig! A mi aquestes galetes que porten un bon tros de xocolata per sobre m'encanten...el drac em sembla inrecíble! quines mans que tens! una abraçada

    ResponElimina
  8. Molt mones Eva!! I m'agrada que sigui el pobre drac el protagonista: ja li toca!! ;)
    Petons

    ResponElimina
  9. Que boniques! i bones segur Eva! petons

    ResponElimina