14 de febrer del 2017

Magdalenes integrals {sense sucre}

Avui us porto una entrada dolça, però per fer-la he substituït el sucre per la sucralosa, un endolcidor apte per a diabètics. És acalòric, de procedència 100% natural i aguanta perfectament les altes temperatures del fornejat. No entraré a debatre sobre si és millor o pitjor perquè no en sóc especialista, però si voleu més informació podeu visitar la web de Sucralín.

El que si que us puc dir és que el resultat és boníssim. He agafat com a base la recepta de magdalenes integrals de'n Xavier Barriga, i he canviat el sucre i afegit una mica de líquid perquè la massa no fos tan densa.






Ingredients (10 magdalenes):
2 ous L a temperatura ambient
25 gr de Sucralín
90 ml de llet semidescremada
190 ml d'oli d'oliva suau o d'oli de girasol
210 gr de farina integral
7 gr de llevat químic
la ratlladura de mitja taronja
1/4 c/c de sal
llavors de sèsam per decorar (opcional)

c/c = cullerada de cafè

Passos a seguir:
Batem bé els ous amb la sucralosa. Hi afegim la llet i l'oli i batem a baixa velocitat.
Tamisem la farina i el llevat en un bol, i hi afegim la sal i la ratlladura de taronja. Afegim aquesta mescla d'ingredients secs al bol on tenim els humits i removem lo just per integrar-los. Tapem el recipient i el deixem refredar a la nevera durant almenys 1h (pot deixar-se també tota la nit).
Quan traiem el recipient de la nevera removem la mescla enèrgicament amb unes baretes manuals o elèctriques.
Preescalfem el forn a 250º. Repartim la mescla en 10 càpsules de paper ficades dins d'un motlle de magdalenes, plenes fins a 3/4 de la seva capacitat. Decorem amb llavors de sèsam i fornegem a 210º durant 14 minuts aproximadament.

Un cop fora del forn deixem refredar del tot sobre una reixeta i ja tenim rebosteria casolana per als esmorzars i berenars de la família!

13 comentaris:

  1. No havia sentit a parlar d'aquest tipus d'endolcidor! En quina proporció substitueix el sucre? Dóna un gust especial a les magdalenes o no es nota gens? Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs de gust les hem trobat molt bones, cap regust estrany com passa amb alguns edulcorants. La proporció és 7gr de sucre = 1gr de sucralosa. Petonets!!!

      Elimina
  2. Tot un descobriment! I amb una recepta d'en Barriga segur que igual de bones.

    ResponElimina
  3. Segur que estàn ben bones. Es parla tant dels endolcidors que mai saps si son millor o pitjor que el sucre, però si val pels diabètics ja està bé perque tothom menji alguna coseta dolça.
    Tenen molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  4. quina bona pinta! Jo la sucralosa no l'havia sentit anomenar mai sincerament però estava conèixer productes més naturals i aptes per a tothom. Una abraçada

    ResponElimina
  5. Mira....avui la dita de "nunca te acostarás sin saber una cosa más" s'ha complert! A banda de poder veure unes magdalenes espectaculars he après què és la sucralosa. Gràcies!
    Petonets, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  6. Hola Eva, la salsa Arrabbiata amb tonyina la pots trobar aquí, http://www.conservasemperatriz.com/es/33-condimento-para-pastas-arrabbiata-frasco-212-ml.html
    Té un puntet picant, però molt suau.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Tot un descobriment aquest "sucre", hauré de mirar perque tenen molt bona pinta!!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  8. No coneixia el Sucralin, ja ho miraré. Ara, les magdalenes tenen una pinta...boníssima!
    Clara

    ResponElimina

  9. Eva; He fet tard, doncs l'últim d'entrar, poca cosa queda...
    Al menys amb un altre tipus de sucre, són diferents, aixó sí, per esmorzar, entre hores...
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  10. Eva les magdalenes tenen una pinta espectaculars així que segur eren boníssimes! 😊 Miraré això d'aquest sucre perquè no el coneixia i em sembla molt interessant. T'anava a preguntar pel sabor i tal però ja em serveix el que li has contestat a l'Anna :) Gràcies!
    A cuidar-se!
    Petons

    ResponElimina
  11. Hola! Eva, no conocía a sucralosa, también es cierto que soy poco dada a usar sustitutos del azúcar, no por nada especial, sino porque hago muy pocos postres y bizcochos. Pero voy a investigar más, porque no está de más saber que hay alternativas más saludables. Las magdalenas te han quedado muy apetecibles, son perfectas para desayunar con un buen café.

    Saludos!

    ResponElimina
  12. Molt bones! Estic un pos perduda últimament. Aquestes magdalenes es lo que jo necessit, algo sense sucre, que estic enganxada a ses porcheries. Tenen una pinta fantàstica. Besos guapa

    ResponElimina