15 de novembre del 2020

Hummus de llenties

Als homes de casa els encanta l'hummus, el tradicional de cigrons, i no hi ha setmana que no en fem. A mi és la única llegum que no m'agrada, així de tant en tant provo altres versions com l'hummus de mongetes blanques o altres dips a base de vegetals que també serveixen per acompanyar un plat principal o com a part d'un aperitiu. 


Hummus de llenties


La proposta d'avui ha estat un descobriment dels bons, feia molt que tenia la recepta guardada amb intenció de fer-la i no veia mai el moment. Aquest cap de setmana hem estat moltes estones a la cuina i una de les coses que hem provat ha estat aquesta, proveu-la!

Ingredients:

  • 1 gra d’all
  • 1 c/s de tahini
  • 10 ametlles sense pell (les meves eren torrades)
  • 30 gr de suc de llimona
  • 25 gr d’oli d’oliva
  • 400 gr de llenties cuites
  • 1 c/c de sal
  • 1 polsim generós de flocs de bitxo
Per decorar: ceba morada trossejada ben petita

Passos a seguir (tradicional):

Posem al vas de la batedora tots els ingredients menys la ceba de la decoració i triturem bé fins a obtenir una textura fina i cremosa.

Servim en un plat o bol, amb la ceba per sobre i un raig d'oli d'oliva.

Passos a seguir (Thermomix):

Posem al vas de la Thermomix tots els ingredients menys la ceba de la decoració i triturem 30 seg / vel progressiva 5-10. Amb l'espàtula abaixem el que hagi quedat a les parets cap al fons i tornem a triturar 30 seg / vel progressiva 5-10.

Servim en un plat o bol, amb la ceba per sobre i un raig d'oli d'oliva.

** Recepta adaptada de: Velocidad cuchara.



2 comentaris:

  1. És una molt bona recepta!!!! M’agrada moltíssim!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Una opció mésper gaudir de la màgia dels hummus que donen molt de joc a la cuina! A mi m'agraden tots però a casa cap els hi fa gràcia!
    Per a mi sola doncs!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina