24 de desembre del 2020

Brioix danès {Brunsviger}

Tot i que semblava que l'entrada dels Ferrero saludables seria la última nadalenca al final hi ha hagut temps per una segona proposta. 

En realitat vaig fer-la fa temps, quan investigava la cuina escandinava, però com que tinc la fotografia i és un dolç nadalenc que recordo boníssim com a esmorzar o berenar... aquí us la deixo!



Ingredients:

  • 250 gr de llet
  • 15 gr de llevat fresc
  • 20 gr de sucre
  • 2 ous
  • 75 gr de mantega a trossos, a temperatura ambient
  • 500 gr de farina de rebosteria
  • 1 polsim de sal
  • oli (per untar-se les mans)
  • pel glassejat:
    • 120 gr de sucre morè
    • 120 gr de mantega a trossos, a temperatura ambient

Passos a seguir (Thermomix):

Posem la llet i el llevat al vas. Mesclem 1 min / 37º / vel 2.
Afegim el sucre, els ous i la mantega i mesclem 20 seg / vel 3. Incorporem la farina i el polsim de sal, mesclem 10 seg / vel 4 i tot seguit programem 5 min / vel espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum, aproximadament uns 45 minuts.

Folrem una safata de forn amb paper sulfuritzat.

Amb una espàtula abaixem la massa cap al fons del vas i programem 1 min / vel espiga. Posem aquesta massa a la safata de forn que tenim preparada i, amb les mans untades d'oli, l'extenem fins a cobrir tota la superfície. La deixem reposar altre cop fins que dobli el seu volum, uns 30-40 minuts.

Mentrestant netegem el vas i preparem el glassejat posant al vas el sucre i la mantega. Programem 2 min / 80º / vel 2.

Escalfem el forn a 200º i un cop la massa ha doblat el seu volum, clavem els dits per tota la superfície i repartim el glassejat per sobre. Fornegem durant 18-20 minuts i un cop fora del forn deixem refredar sobre una reixeta.

És deliciós tebi i recent fet, ja que com tot brioix fet a casa sense conservants l'endemà haurà perdut força esponjositat. També podeu congelar-lo a porcions i descongelat a temperatura ambient queda genial. 


** Recepta extreta de: Cookidoo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada