Els qui em coneixeu bé sabeu que no menjo cigrons des de petita, però com que als dos homes de casa els encanten i el petit sovint demana cigrons amb espinacs com els que fa la padrina... finalment, i després d'haver-los fet vàries vegades, m'he animat a deixar per escrit la recepta que he anat adaptant una mica a ull.
És un plat molt fàcil, econòmic i (segons diuen) deliciós ;-)
Ingredients:
- 1 ceba
- 2 alls
- 300 gr d'espinacs frescos
- 400 gr de cigrons cuits
- 100 ml de brou
- 5 c/s de salsa de tomàquet sofregida
- sal, pebre i oli d'oliva
- ous durs
Passos a seguir:
En una cassola baixa i àmplia fiquem una mica d'oli i un cop calent hi sofregim la ceba trossejada petita a foc lent, durant uns 10 minuts o fins que comenci a estar transparent. Hi afegim els alls ben picats, donem un parell de voltes, i afegim els espinacs. Tapem l'olla i deixem reduir uns minuts.
Un cop reduïts afegim el brou, els cigrons i la salsa de tomàquet a l'olla, salpebrem al gust i deixem fer xup-xup a foc lent uns 10 minuts.
Pelem, netegem i tallem els ous durs i els presentem a sobre.
Els cigrons de la padrina són els cigrons de la padrina ;o)
ResponEliminaA casa ens encanten i crec que és una de les receptes best amb ells!
Una abraçada i molt bon any 2021, amb salut i il.lusions!
Palmira