5 de gener de 2021

Granola II

Fa gairebé tres anys vaig publicar una recepta de granola que vam fer molts cops, fins que vam passar a comprar cereals a granel i ens vam oblidar d'ella. 

Aquest any 2020, però, hem passat tantíssimes hores a casa que hem recuperat la tradició de fer-nos la nostra pròpia granola i aquesta és la versió que estem fent aquests últims mesos, una recepta treta d'un llibre de receptes infantils i que vam provar un dia que el Bernat m'ajudava. L'hem anat reajustant al nostre gust, esperem que us agradi.




Ingredients:

  • 300 gr de flocs de civada integrals
  • 100 gr de fruits secs (avellanes i ametlles)
  • 35 gr de pipes de girasol
  • 35 gr de pipes de carabassa
  • 2 c/s d'oli d'oliva suau
  • 3 c/s de mel
  • panses
  • flocs de coco torrats


Passos a seguir:

En un bol ampli fiquem la civada, els fruits secs (podeu picar-los una mica, a nosaltres ens agraden sencers) i les pipes. Mesclem.

En un recipient apte pel microones fiquem l'oli i la mel i ho escalfem una mica, només perquè agafi una textura més líquida. Ho mesclem i repartim per sobre dels ingredients que tenim al bol. Mesclem bé.

Folrem dues safates amb paper de forn i hi repartim la meitat de la mescla a cadascuna.

Escalfem el forn a 160º amb ventilador, i quan estigui calent fiquem les dues safates, una a la part alta i l'altra a la part baixa. Programem 15 minuts, obrim el forn, canviem les safates de forn i fornegem uns 10 minuts més, controlant que la granola es dauri lleugerament però sense que es cremi.

Un cop fora del forn la deixem refredar, hi afegim panses i flocs de coco al gust i la guardem en un pot hermètic.

Cap comentari:

Publica un comentari