29 de maig del 2013

Canelons farcits de carabassa i mató

Encara que no arribi la calor si que han arribat les operacions biquini, les dietes, etc, i com que ja m'han dit uns quants cops que a veure quan publiquem alguna coseta light doncs avui m'he decantat per aquests canelons de carabassa i mató, boníssim i saníssims!
Últimament m'he aficionat força a la cuina vegetariana gràcies a un llibre que em va regalar el Joan i d'on m'agraden gairebé totes les receptes, així que aquesta no serà pas la última ;-)




Ingredients (4 racions):
16 canelons secs (jo he utilitzat 32 macarrons gegants, podeu utilitzar qualsevol pasta que pugui farcir-se)
500 gr de carabassa
250 gr de mató
1 dent d'all
1 polsim de nou moscada
25 gr de formatge parmesà
sal, pebre i oli

per la salsa de tomàquet:
500 gr de tomàquets madurs tallats a daus
1 dent d'all a trossets
75 gr d'olives negres trossejades
2 cullerades de tàperes
2 cullerades d'oli d'oliva

Comencem coient al vapor la carabassa pelada i tallada a trossets. Jo ho he fet amb l'estoig Lekué, ja que és ràpid i net, amb 5 minuts al microones ho he tingut enllestit.
Un cop s'hagi refredat la carabassa la barregem amb el mató esmicolat, l'all trossejat, la nou moscada i hi tirem sal i pebre al gust.

Coiem la pasta en una olla amb força aigua fins que estigui al dente. L'escorrem i passem a farcir-la amb la mescla anterior. Coloquem els canelons al recipient/s que utilitzarem per fornejar. Jo vaig fer 3 cassoletes de fang i un tupper de vidre per endur-me el dinar a la feina.

Barregem tots els ingredients de la salsa en un bol i fiquem aquesta preparació a sobre dels canelons. Ho empolvorem amb el parmesà i ho fiquem al forn tapat amb paper d'alumini, a 200º durant 20 minuts. Retirem el paper d'alumini i gratinem durant 10 minuts més, fins que quedi ben daurat.




L'original d'aquesta recepta l'he vist a: Pickford, Louise. 200 recetas vegetarianas. Barcelona: Blume, 2012.




29 comentaris:

  1. segur què estaven boníssims!! s'hauran de provar de fer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon i diferents! si els feu ja direu que us han semblat, un petó a les dues!

      Elimina
  2. Fantàstica recepta!! Segur que són boníssims aquests canelons i com molt bé has dit, saníssims!! Què més es pot demanar? Me l'anoto!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha no es pot demanar més! A veure si t'animes a fer-los! un petó!

      Elimina
  3. Eva jo també els provaré doncs fan una pinta!!! Ummmmm :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Clar que si! fes-los i ja veuràs com penses igual que jo! Un petó!

      Elimina
  4. Quina canalons tan genials! m'encanten. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser, m'alegro que t'agradin! Un petó!

      Elimina
  5. Quins canelons més originals. I molt ben acabats, tan torradets! Apuntada la recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'he de dir que no sóc fan dels canelons tradicionals, així que aquests em van cridar molt l'atenció i realment m'han encantat!! Un petó!

      Elimina
  6. M'encanta aquesta recepta, no sé si m'atreviré a fer-la però ara mateix li faria un mos perquè amb la pinta que fan i la gana que tinc...!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si et vas atrevir amb les croquetes aquesta no té cap secret per tu!! venga va, anima't!!!!!!

      Elimina
  7. Fan súper bona pinta aquest canalons!!!!!! Han d'estar boníssims!!
    No em sorprendria que estiguessin millor que els de carn ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha Montse, aquests canelons estan dissenyats pels teus gustos! Així que ja saps, has de fer-los!!

      Elimina
  8. Hola noies!! gracies per visitar el meu blog.. efectivament com dieu gairebé veïnes.. teniu un blog fantàstic amb un diseny molt divertit i agradable. Aquests canelons i el seu farcit m´encanten.. us seguiré!!! Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Joaquina!! gràcies a tu tb per visitar-nos ;-)
      El teu blog també ens ha agradat molt així que t'anirem seguint!!

      Elimina
  9. Respostes
    1. Doncs gràcies per endur-te'ls, veuràs com t'agraden!

      Elimina
  10. Diferents i segur que boníssims!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Ostres, què originals! Mai he tastat el mató en un plat salat! Ho hauré de provar! :D
    Petonets :)

    ResponElimina
  12. M'encnaten els canelons de carbassa però mai els he fet amb mató. Tenen una pinta deliciosa!!!

    ResponElimina
  13. Laia i Montse, que em despisto!! proveu-los, us agradaran! i veureu com el mató és genial també per a receptes salades ;-)
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  14. Genial aquesta recepta!!!
    M'agrada molt!!
    Em quedaré per el teu blog ,el trobo molt interessant!!
    Un petó

    ResponElimina
  15. Oh, quins canelons més suaus! La carabassa amb el mató i els condiments que hi poses ha de quedar molt melós. I la salsa de tomata té tots els ingredients que m'agraden. L'únic que jo canviaria és el parmesà per emmental, que no em sembla tan fort per gratinar - és que no puc sofrir el formatge, i l'emmental és més suau. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs canvia el parmesà i prova'ls! estaven molt bons!

      Elimina
  16. Mira, els canelons tradicionals no m'agraden, però si són vegetals sí!!!! gràcies per aquesta segona recepta! :)

    ResponElimina
  17. Quina bona proposta! carabassa i mató!! mira que cuine amb carabassa però sempre en receptes dolces i aquestos pinten molt bé! Marta

    ResponElimina