21 de maig del 2013

Melmelada de maduixes

Des que vaig veure la recepta de melmelada de maduixes al blog Trossets de cuina que se'm va ficar al cap que havia de fer-la si o si, perquè és la que més m'agrada i a més em va cridar l'atenció que es fes amb sucre morè, així que no m'ho vaig pensar gaire i vaig compar maduixes per fer la meva primera melmelada!!! si, si, la primera!! i tenint en compte el resultat... no serà pas la última vegada que en faci!




Ingredients:
1 kg de maduixes
400 gr de sucre morè
el suc d'una llimona

Passos a seguir:
Netegem les maduixes, les tallem a trossos i les fiquem en una olla gran, junt amb el sucre i el suc de la llimona. Ho fiquem a foc mig fins que comenci a bullir, i anem remenant de tant en tant durant aproximadament uns 30 minuts.
Passat aquest temps triturem la melmelada amb la batedora i la posem en pots prèviament esterilitzats (cal bullir-los juntament amb les tapes durant uns 15 minuts i deixar-los assecar completament). Tancarem els pots amb força i els deixarem de cap per avall fins que s'hagin refredat del tot, per tal que facin el buit.

I ja està!! ja tenim una melmelada casolana d'allò més bona i amb el punt de dolçor just!! Proveu-la, no us n'arrepentireu!!

15 comentaris:

  1. Qué rica la mermelada de fresas!! Yo ya hice la segunda remesa porque me ha quedado corta la primera. Me encanta el blog que he descubierto hace poco, por eso os he dejado un premioo,espero que os guste:
    http://micarnivoroyyo.wordpress.com/2013/05/20/nos-han-dado-un-liebster-award/#comments
    Un beso!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por el premio!!!! no te conocía, así que si que sirven de algo!! me he dado una vuelta por tu blog y me quedo!!! XD

      Elimina
  2. És bona, bona, la melmelada feta a casa. De maduixes és un vici!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Boníssima!!! ja ho saps prou, que hi tens tirada a la melmelada! ja tinc l'ull ficat a la de pebrot verd!!

      Elimina
  3. A mi també és la que m'agrada més, però no n'he fet mai de maduixa!! M'hi tindre que posar que com la casolana no hi ha res més bo! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs fes-la perquè val la pena!! i a més no costa res!! ja ens diràs! un petó!

      Elimina
  4. Ostres! M'acabes de sorprendre molt, Eva! Melmelada amb sucre morè! Jo també l'hauré de provar! Encara no n'he fet mai, a casa. Però tothom en diu meravelles de les melmelades casolanes... Així que algun dia d'aquests m'hi poso! Hahahah
    Petonets ^^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia! doncs la vaig fer precisament perquè hi deia sucre morè, i em va fer gràcia provar. Ha estat el primer cop però no serà l'últim... perquè ja torno a tenir força maduixes a la nevera per a tornar-hi, no vull quedar-me sense durant l'hivern!!! un petó!

      Elimina
  5. Jo que n'esmorzo cada dia, potser va sent hora de que la posi en pràctica, que encara no n'he fet mai!! I té tota la pinta de ser una delícia!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, si n'esmorzes cada dia t'has de ficar mans a l'obra que ja has vist que això és un momentet i queda tremenda, menys dolça que la de compra i amb un sabor a maduixes boníssim!! ja diràs si t'hi has animat! un petó!

      Elimina
  6. adoro la mermelada de fresas y aprovecho la temporada para preparar toda la que puedo y así disfrutar el resto del año ;)

    Salu2. Paula

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo a partir de ahora también lo haré! no me habría atrevido nunca con las melmeladas pero ahora que me he lanzado ya no me para nadie!! Un beso!

      Elimina
  7. Yo también la hago así y en casa nos encanta. Gracias por compartir.

    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Después de hacer mi primera mermelada y ver lo sencilla que es, creo que me va a costar comprar un bote. Gracia por tu comentario, tu blog es genial!

      Elimina
  8. Hola Eva. M'encanta la melmelada de maduixa. Jo en tinc feta amb vinagre i també es bonísima...
    La nata i el llevat sense gluten no tenen cap problema. La nata, tant la del Mercadona com la ato son sense gluten. El llevat del Mercadona també ho es. T'asseguro que si les fas, la persona celíaca ho agraeix moltíssim!!!
    Petonets.

    ResponElimina