12 de setembre del 2013

Pastís de poma i móres

Ja us vaig comentar en una altra entrada que havia recollit bastantes móres i que aniria fent diverses receptes amb elles. De moment he fet melmelada i aquest pastís súper fàcil que us explico avui.

S'assembla molt al pastís de poma express que va tenir tant èxit quan vam publicar-lo, tot i que la idea no ha sortit pas del mateix lloc.




Som-hi amb la recepta!

Ingredients:
1 làmina de pasta de full rectangular
3 pomes mitjanes o 2 de grans
125 gr de móres
la ratlladura d'una llimona
50 gr de sucre + una mica més per empolvorar
1 ou batut

Passos a seguir:
Obrim la làmina de pasta de full i la dobleguem sobre sí mateixa pel costat més llarg. La tornem a desdoblegar i així ens queda la meitat marcada.
En una de les meitats coloquem les pomes tallades a trossos, la ratlladura de llimona i les móres, i ho empolvorem amb el sucre.




A l'altra meitat de la massa fem uns talls i tot seguit tanquem cobrint una meitat amb l'altra i precintem les vores amb els dits o amb una forquilla.
Pintem la superfície amb ou batut, empolvorem amb una mica més de sucre i ho fiquem al forn precalentat a 180º durant uns 15-20 minuts.

Ja veieu que és molt similar al pastís de poma express però sens dubte les móres li dónen un contrast de sabor que val la pena provar!! Ja m'explicareu!!

L'original l'he vist a: Lewis, Sara. 200 recetas para postres. Barcelona: Blume, 2010. Li estic treient força suc al llibre, oi??

17 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta Eva, i això que sigui ràpid i fàcil de fer, li fa guanyar molts punts!

    Petons!

    ResponElimina
  2. Jooooooooooooooooooolines!!! Vull mores!!!!!!!! Estic veient en un munt de blogs receptes amb elles i jo no en tinc cap :( Quina delicia de pastis nena, de veritat, la combinacio poma i mores... mmmm deliciosa! Petons

    ResponElimina
  3. Ai Eva, quina temptació de pastís! I tan senzill que és impossible resistir-s'hi. A veure si trobo unes móres i el provo. Petons.

    ResponElimina
  4. Cada dia s'aprèn alguna cosa, no hagués pensat en juntar poma i mores i de ben segur que queda boníssssima! Petons

    ResponElimina
  5. Pomes i mores, això s'haura de tastar, Eva. Ptnts i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  6. yummy i love to have that during my tea break.

    ResponElimina
  7. Ese libro nos viene bien a todos a través de ti! Que buena pinta tiene y qué sencillo me ha parecido!! Gracias, me viene muy bien!
    Un besote

    ResponElimina
  8. Jo també he recollit un munt de mores i que bones!!! Aquest pastís segur que m'encanta, ja se amb que les aprofitaré :)
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. M'agrada aquesta combinació àcida i més si la poma es granny smith! Mira que es fàcil fer un postre increible amb ingredients tan senzills...
    Petonets;)

    ResponElimina
  10. Gràcies pels vostres comentaris! si teniu oportunitat de recollir móres, proveu-lo perquè està ben bo el contrast del dolç amb l'àcid!

    ResponElimina
  11. Mmmmmmmmm! Un pastís bonissim! Les mores collides de l'arbre són delicioses! Petonets!

    ResponElimina