15 de febrer del 2015

Magdalenes d'espelta integral

Continuem amb les receptes dolces... però aquest cop amb toc més saludable. Aquestes magdalenes estan fetes amb farina d'espelta, que és un avantpassat del blat i és molt ric en proteïnes i en glúcids. En aquest cas he utilitzat farina integral, i el resultat ha estat molt bo.




Ingredients (12 unitats):
2 ous L
100 gr de sucre moreno
125 gr de llet semidesnatada
125 gr d'oli d'oliva suau
150 gr de farina d'espelta integral
60 gr de farina de rebosteria
5 gr de llevat químic (Royal)
llavors de sèsam

Passos a seguir:
Amb una batedora elèctrica batem els ous amb el sucre, i sense deixar de batre hi afegim la llet i l'oli.
Incorporem a la mescla les dues farines i el llevat i ho mesclem bé fins que estigui tot ben integrat.
Fiquem càpsules de magdalena en un motlle o en flameres i hi repartim la mescla. Decorem per sobre amb llavors de sèsam i deixem reposar a la nevera durant almenys una hora.
Passat aquest temps preescalfem el forn a 250º amb calor a dalt, baix i ventilador.
Quan fiquem les magdalenes al forn baixem la temperatura a 210º i les fornegem durant 12 minuts.
Les deixem 5 minuts dins del motlle i després les fiquem a sobre d'una reixeta perquè es refredin.





Unes magdalenes suaus i saludables, difícil menjar-ne només una...

Recepta extreta de: Ma Petite Boulangerie

14 comentaris:


  1. Eva; Molt bones per conservar la línia ... i també per menjar-les entre hores i amb un café amb llet... Semblen totalment de pastissería¡¡
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  2. Que bocado delicioso que nos has traído, tengo harina de espelta que no sabía como gastar, así que me viene genial la receta!!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  3. Ideals per un donar-se un petit caprici saludable! Per cert m'agrada molt el nou encapçalament del blog! Un petonet!

    ResponElimina
  4. Jo també en faig i són molt més gustoses que les de farina blanca. I amb les llavors de sèsam encara deuen millorar si és possible! Petons :)
    Anna

    ResponElimina
  5. Molt bona idea!!! Prenc nota!!! Sempre que faig magdalenes utilitzo recepta tradicional......
    Petons i molt bona setmana, Eva!
    Olga

    ResponElimina
  6. I tant que han d'estar bones, ho dic amb coneixement de causa ja que avui he fet un pastís de poma amb farina d'espelta integral per un dinar familiar.
    Petons.

    ResponElimina
  7. Ideals per un esmorzar sa i deliciós. Ara mateix me'n menjaria un parell amb el cafè amb llet!

    ResponElimina
  8. Unes magdalenes molt sanes i bones!!! t'han quedat fantàstiques!

    ResponElimina
  9. Jo també he començat a emprar aquesta farina. Desde fa uns mesos faig pa, galletes i coques. Magdalenes no n'he fet encara però desprès de veure lo bonissimes que t'han sortit ses teves, pens que les farè ben aviat. Una abraçada forta

    ResponElimina
  10. Qué bien te han quedado, dan ganas de cogerme un par para el desayuno ehh

    besos

    ResponElimina
  11. Menys mal que de tant en tant alguna recepta com aquesta ens permet "pecar" de forma més lleugera.

    ResponElimina
  12. M'agrada molt la farina d'espelta, dona uns resultats molt bons per fer dolços i així ens cuidem una mica mes... tot i que són un perill perqué una no pot ser suficient, oi?
    Una abraçada,
    palmira

    ResponElimina
  13. Pero qué bien nos cuidamos por aquí, con esta receta me puedo comer 2 magdalenas sin remordimientos y me quedo tan a gusto. Tengo que probar la espelta.


    Saludos!

    ResponElimina