14 de gener del 2019

Paté de xampinyons i nous

A mi el paté tradicional no em va massa i últimament m'estic animant a provar a casa diferents versions de patés vegetals. El d'avui no és gens fotogènic però si que està bo, així que aquí us el deixo per si algú s'anima a fer-lo.






Ingredients:
250 gr de xampinyons
1 ceba mitjana
6 nous pelades
oli d'oliva
sal i pebre negre mòlt

Passos a seguir:
Netegem els xampinyons, els tallem a quarts i els reservem.
Pelem la ceba i la piquem a trossos ben petits. Fiquem un parell de cullerades d'oli en una paella i sofregim la ceba a foc suau fins que comenci a daurar-se, moment en què afegim els xampinyons. Apugem el foc perquè deixin anar l'aigua i s'evapori més ràpid. Passats uns minuts reduïm el foc i continuem cuinant-los fins que també es daurin.
Fiquem la ceba i els xampinyons al vas del túrmix, hi afegim les nous i també oli, sal i pebre al gust. Triturem fins a tenir la textura que més ens agradi. El provem, rectifiquem de sal si fa falta i ja el podem servir.

Com sempre podem acompanyar-lo amb el que més ens agradi, uns verdures crues tallades en forma allargada o unes torradetes.

** Recepta extreta de: Saboreanda

2 comentaris:

  1. Visualment no és la recepta més maca però té un sabor increïble i ja saps que m'apunto a aquestes novetats vegetals!
    Petons i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Doncs pinta molt bé. Ami m'agraden tan els xampinyons com les nous i em sembla una idea per picar sana i deliciosa. una abraçada

    ResponElimina