3 de febrer del 2013

Scones

Sóc molt fan de la rebosteria britànica i els scones són sens dubte una de les receptes més típiques que podem trobar-nos quan viatgem a Anglaterra. Se serveixen per acompanyar el te i són una mescla entre brioix i galeta que s'acostuma a untar amb clotted cream i melmelades.






Si no els heu provat mai, fiqueu-hi remei! no són gens difícils de fer i tindreu un berenar de luxe!

Ingredients:
265 gr de farina
1 c/p de llevat en pols
1 c/p de bicarbonat de sodi
1/2 c/p de sal
65 gr de sucre
130 gr de mantega a temperatura ambient
110-165 ml de sèrum de llet i una mica més per a pintar els scones --> podeu fer-lo a casa amb llet i suc de llimona, cliqueu a l'enllaç.

c/p = cullerada petita (cafè)

Passos a seguir:
Preescalfem el forn a 220 ºC i cobrim dos safates amb paper de fornejar.
Tamisem la farina, el llevat i el bicarbonat en un bol. Hi afegim el sucre i la sal i ho barregem bé.  A continuació hi barregem la mantega amb els dits, fins que ens quedi una massa tipus molles de pa, no cal que sigui perfecta.
Afegim el sèrum de llet de mica en mica fins que aconseguim una massa suau però no enganxosa (pot ser que no el necessitem tot). I comencem de seguida a treballar-la perquè quan el sèrum de llet toca el llevat comença la fermentació. La pastem amb les mans de forma ràpida i la bolquem sobre una superfície enfarinada. Dividim la massa en dos parts i n'extenem la meitat amb un gruix  d'entre 2 i 3 cm, podem fer-ho amb les mans mateix.
Amb un tallador de pastes de 5 cm de diàmetre anem tallant la massa en forma de cercle i posem les pastes resultants a la safata. Fem el mateix amb l'altra meitat de la massa.
Una vegada hem acabat pintem amb sèrum de llet les pastes utilitzant un pinzell de rebosteria. Fornegem els scones durant 15 minuts fins que estiguin daurats i els deixem reposar a sobre d'una reixa.
Podem servir-los calents o freds, amb melmelada i mantega, amb formatge, amb lemon o orange curd, etc. I com no, acompanyats d'un bon te ;)

3 comentaris:

  1. Algun diumenge que ens quedem a casa, els he preparat per fer un esmorzar de luxe! M'agraden molt! No tindran una gran cuina, els anglesos, però els scones són deliciososo! Un petonet!

    ResponElimina
  2. Me encantan los scones, con un poquito de mermelada son un desayuno perfecto.

    besiness

    ResponElimina
  3. A mi m'agrada molt la textura que els hi dona el bicarbonat, de fet em recorden molt al 'soda bread' que prenen allà. Son deliciosos fins i tot sols, a mi no mi cal ni mermelada... Axiò si, un bon english breakfast tea si!!!
    Petonets!

    ResponElimina