19 d’agost del 2013

Tomàquets farcits d'arròs

La proposta d'avui és molt refrescant i sana, ideal per aprofitar els tomàquets, ja que estan en plena temporada i és quan més bons són. Si us agrada el tomàquet també podeu donar una ullada a a l'amanida tèbia d'alberínia i tomàquet.

A més és molt ràpida de fer, si esteu de vacances i no voleu perdre temps a la cuina, o bé us voleu trobar el dinar fet a l'arribar de la piscina o de la platja... la podeu deixar preparada el dia abans. I pels qui esteu treballant podeu portar-la a la carmanyola si heu de dinar fora.

 

Ingredients (per a 2 persones):
4 tomàquets mitjans
100 gr d'arròs
sal
salsa pesto


Per la salsa pesto:
90 gr de formatge parmesà
1 dent d'all
22 fulles d'alfàbrega
30 pinyons
oli d'oliva
sal



Passos a seguir:
Fiquem l'arròs en una olla amb força aigua amb sal i el bullim fins a tenir-lo al dente. El deixem refredar.
Mentrestant preparem la salsa pesto posant tots els ingredients menys l'oli a la picadora i picant-los. Hi afegim l'oli i ho lliguem bé.
Tallem la part superior dels tomàquets i amb una cullereta els buidem. Piquem la polpa a trossets petits, la salem i la barregem amb l'arròs i la salsa pesto al gust. Ja només falta farcir els tomàquets i deixar-los a la nevera per a menjar-los fresquets.




Espero que us agradi! Bon profit!

10 comentaris:

  1. Tienen una pinta estupenda!
    los he visto muchas veces, pero nunca me decidi a hacerlos, la verdad es que tiene que ser una combinaicon muy rica! un besote

    ResponElimina
  2. Mmmmm m'encanta la recepta! Molt sana i a més, bonissima!! Mmmm saps que li afegiria jo?? Palitos de cangrejo!! Mmmm que bo!!! M'agrada molt la foto! Petons

    ResponElimina
  3. Estupendu, tu! Crec que en faré, ara fa molt temps que no faig tomàquets farcides i, com bé dius, ara n'és l'època. T'ho copio!!!

    ResponElimina
  4. Amb la de tomates que tenim a l'hort! Ja ho crec que ho provaré! Això sí, el meu pesto sense parmesà, el formatge i jo no som gaire amics. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aiiiii a mi el formatge m'encanta!! però vaja, a la meva parella no, gens, en fi, gustos per a tots XD. Igualment pots provar-los i farcir-los del que més t'agradi, admeten gairebé de tot!

      Elimina
  5. Quina bona recepta, i ben fresqueta entra super bé! M'ha encantat! petons

    ResponElimina
  6. m'encanten!! ara que els tomaquets estan a la seva plenitud! genials! petons

    ResponElimina
  7. Què bons. Això arregla un sopar :)
    petons

    ResponElimina
  8. Fantástica combinación! Hago a menudo los tomates rellenos de arroz, pero nunca los he probado con pesto. ¡No sé cómo no se me ha ocurrido ya que tienen que estar espectaculares!
    Una receta de cabecera para el verano.
    Un besito

    ResponElimina
  9. Gràcies a tots pels vostres comentaris. De veritat que és una recepta fresqueta i bona, a més podeu farcir-los amb els ingredients que més us agradin: tonyina, ou dur, potes de cranc, pernil dolç... en fi, la imaginació al poder!

    ResponElimina