18 de juliol del 2014

Orxata de xufa

Aprofitant que fa tantíssima calor us porto una recepta més que refrescant: l'orxata de xufa.

L'orxata és una beguda típica del País Valencià i que s'elabora només amb aigua, xufes i sucre. És una beguda nutritiva, rica en minerals i vitamines, entre els quals destaquen el fòsfor, el potassi i les vitamines E i C.

Fer-ne a casa és molt fàcil, el més difícil és trobar les xufes. Jo les vaig comprar en una parada del mercat de La Pineda que venien fruits secs.

Som-hi!

 


Ingredients:

250 gr de xufes
1 litre d'aigua mineral
125 gr de sucre

Passos a seguir:

Abans de fer l'orxata cal que fiquem les xufes en remull entre 12 i 18 hores.

Passat aquest temps les netegem i escorrem i les fiquem en un bol o vas batedor amb 250 ml d'aigua. Les triturem lentament amb la batedora elèctrica i veurem com comença a sortir la llet de la xufa.

Quan estigui ben triturat ho passem per un colador xinès per separar-ne les impureses i acabar d'exprimir-ho bé. Afegim el sucre i la resta d'aigua i tornem a triturar bé. Deixem l'orxata a la nevera durant un parell d'hores per tal de consumir-la ben fresqueta.

Important! l'orxata casolana s'ha de consumir en un màxim de 2 dies perquè sinó es fa malbé.

Us hi animeu??

19 comentaris:

  1. Munnnnnn Lastima que no se haya inventado la degustación virtual.

    ResponElimina
  2. Me encantan las recetas que publicas en tu blog, Tienen todas una pinta deliciosa, tengo que probar alguna. Seguro que será un dulce.
    Un saludo :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Sara! ya me contarás si te animas, un besote!

      Elimina
  3. M'encanta l'orxata! Si trobo les xufes la faig segur! Un petó Eva!

    "Les receptes que m 'agraden"

    ResponElimina
  4. Mi querida amiga, lo que daria yo por un vasico de esta horchata que tiene que saber a gloria bendita, me ha encantado. Mil besicos tesoro

    ResponElimina
  5. Ara mateix m'en beuría un got llarg, llarg
    I feta a casa deu guanyar moltíssim.
    Si que n'es de nutritiva, en donc fé, es capaç de resucitar un mort. Ho dic perque a mi la calor m'aixafa molt i quan la bec hem sento reneixer.
    A gaudiirla i a passar un bon dissabte.
    UNA FORTA ABRAÇADA EVA :)))

    ResponElimina
  6. Això es un refresc de luxe!!! Ara en beuría un bon tassò fresquet, caso granisat. Una abraçada

    ResponElimina
  7. Anyoro moltíssim l'horxata. Sobre tot la feta artesanalment. A Holanda ni orxata, ni xufes. Pero li diré als meus pares que em portin quan vinguin a l'agost, aixís podré fer aquesta recepta :)
    petons

    ResponElimina
  8. Mmmm me l'apunto que a casa segur que els agrada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Deliciosa!! Es una de las bebidas a las que más me he aficionado desde que vivo en España, gracias por compartir la receta!

    ResponElimina
  10. Ja ho dius bé ,ja... el més difícil és trobar les xufles.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  11. Dons estic d'acord amb tú, mira q es dificil trobar-ne! Jo fa temps q la vull fer a casa xq m'agrada molt l'orxata, i si es casolana com aquesta deu estar increíble, q bona! Guarda'm un gotet !

    ResponElimina
  12. Que bien viene ahora una Horchata fresquita.... me alegra el haberme pasado por tu blog, con tu permiso me llevo la receta..
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  13. No pot ser.... no n'he fet mai...a partir d'ara, a la caça de les xufles...Petons!

    ResponElimina
  14. L'orxata feta a casa m'encanta, sobretot perquè hi poso menys sucre.
    I no passa res que es faci malbé tan aviat, perquè sempre es gasta abans, je je je...

    ResponElimina
  15. L'autèntica orxata!!! Què bona!!!! Mmmmm........
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  16. Que delicia, la verdad es que la horchata me trae buenos recuerdos, porque a mi abuela le encantaba, y las tardes de verano cuando volvíamos de la playa siempre nos daba un vasito!

    Besos!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  17. Mira que aquesta recepta la tinc pendent!!! Vaig comprar les xufes la darrera vegada que vaig ser a Girona i les tinc esperant a l'armari☺ A veure si m'hi poso o es faran malbé jajajajaja

    ResponElimina
  18. Yo me animo a beberme un vaso ahora mismo, bien fresquita la horchata estará deliciosa y casera mejor que mejor.

    Besinesss

    ResponElimina