5 d’agost de 2014

Salsa pesto

El pesto és la nostra salsa preferida i a l'estiu en fem força vegades aprofitant l'alfàbrega de l'hort del meu pare. Un cop feta només cal bullir una mica d'una bona pasta i tens un dinar deliciós, o també pots aprofitar la salsa moltes altres receptes.

Al blog trobareu, per exemple, la torrada d'albergínia amb pesto, els espirals salats de pasta de full i els tomàquets farcits d'arròs.




I si no l'heu de gastar en un parell de dies podeu congelar-la. El més còmode és fer-ho en una glaçonera de les que porten tapa, i així pots desemmotllar els glaçons de pesto que necessitis segons la recepta. A nosaltres aquest sistema ens va genial pels dies que anem justos de temps i no volem renunciar a un bon dinar ;).

Ingredients (6 racions):
80 ml d'oli d'oliva
2 cullerades grans de pinyons
75 gr d'alfàbrega fresca
1 gra d'all
50 gr de formatge parmesà ratllat
sal

Passos a seguir:
Fiquem en una picadora l'alfàbrega, els pinyons i l'all i ho piquem. Hi afegim l'oli, el formatge i un polsim de sal i continuem picant fins a obtenir una pasta, picarem més o menys segons la textura que preferim.

Si la fiqueu en un pot, cobriu-la amb oli perquè es conservi millor.

Ja veieu que més fàcil impossible. I si proveu a fer-la a casa veureu que és tan bona que us costarà trobar-ne alguna de les comercials que s'hi assemblin ;)

17 comentaris:

  1. Mmmmmm.....deliciosa!!! Com la casolana, cap!!!
    Petons, Eva!!!

    ResponElimina
  2. A mi també m'encanta la salsa pesto, i feta a casa encara millor! Un petó!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  3. Sempre deia que no m'agradava la salsa al pesto... fins que no vaig tastar la cassolana. Ara, sovint en faig a casa.

    Una abraçada !

    ResponElimina
  4. ¿Que no arrecla una bona salsa d'alfábrega?
    Personalment es una planteta que m'agrada molt, per aromatitzar tal com dius la pasta, la salsa de tomaquet, els entrepans; i hem dones una bona idea amb lo de la glaçonera, aixís sempre la tindré a punt
    GRACIES BONICA, que pasis un bon día, molt calurós aixo sí, pero molt bo en tots els aspectes.
    PETONETS :))))

    ResponElimina
  5. Es que la salsa pesto está que se sale de rica, la tuya te ha quedado para comerséla a cucharadas, reina.

    Besines

    ResponElimina

  6. Eva; Una bona salsa, aquesta d'alfàbrega, per acompanyar infinitat de plats, -la pasta sobretot... i mai millor dit¡¡-
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  7. Que rico que te ha quedado, creo que es una de mis salsas preferidas, tan socorrida que siempre la tengo a mano en la nevera! Me guardo tu versión, que seguro que me va a encantar!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  8. També és una de les meves salses preferides.
    Molt bona idea això dels glaçons!

    ResponElimina
  9. Una receta muy útil !!! Esta entrada se va a mis favoritos !!!
    Besos y buen Agosto !!
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  10. Que rica salsa, y con esa albahaca del huerto de tu padre seguro que tiene un sabor especial. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  11. Hola maques, no sé si participeu en cadenes o accepteu premis i ja us l'han donat (em sona que sí) però jo us n'he donat un. Si us interessa us podeu passar pel blog a mirar i si no, no hi ha cap problema, hauré contribuit a que els que em llegeixen arribin al vostre blog;)
    Petonets i bon estiu!

    ResponElimina
  12. Excelente receta, fácil y versátil.
    Un saludo :)

    ResponElimina
  13. Que delicia, ya mismo me ala punto, y no dudes que la haré pronto!!

    Besos!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  14. Aquesta salsa es una maravella. M´agrada moltíssim i feta a casa no pot esser millor. Una pinta fantàstica. Petons i en veïm per setembre.

    ResponElimina
  15. Em quedo amb la idea de la glaçonera amb tapa per tenir a punt racions de salsa! Petons!

    ResponElimina
  16. Una salsa deliciosa!! Jo també en sóc fan :) Petonets!

    ResponElimina