16 d’octubre del 2014

Panets d'hamburguesa {Dia mundial del Pa}

Fa uns dies i gràcies a la Mònica de Las recetas de Glutoniana vaig enterar-me que el 16 d'octubre se celebra el Dia Mundial del Pa 2014. Així que avui toca entrada panarra per difondre'n el seu consum, i perquè no, dismitificar la idea que fer pa a casa és difícil.

La cita està convocada per l'autora del blog Kochtopf i podeu llegir-ne les bases aquí. La meva proposta per aquesta celebració són uns panets d'hamburguesa, a veure si us agraden.




Ingredients (8 panets):
500 gr de farina de força
2 cullerades petites de llevat sec de panaderia
10 gr de sal
25 gr de sucre
200 ml d'aigua tèbia
75 ml de llet (jo semidesnatada)
1 ou
20 gr de mantega a temperatura ambient

per l'acabat: llet i llavors de sèsam

Passos a seguir:
En un bol mesclem tots els ingredients menys la mantega, i els pastem fins a obtenir una pasta homogènia. Podem començar a mesclar-los amb una cullera de fusta i quan ja estiguin una mica integrats passar la massa a l'encimera i continuar treballant-la. És una massa una mica enganxifosa així que podeu afegir a la encimera una mica de farina, però com menys millor. Altres opcions són ajudar-vos d'una espàtula per anar movent la massa i untar-vos les mans amb oli d'oliva, veureu que ajuda a que no se us enganxi tant i els panets quedaran més suaus i esponjosos.

Quan la massa sigui homogènia hi afegim la mantega i pastem durant aproximadament 10 minuts, la massa ha d'estar fina i elàstica. Fem una bola i la deixem al bol, tapada, durant 1 hora i mitja o dos per tal que fermenti fins a doblar el seu volum.

Passat aquest temps la dividim en 8 trossos, els deixem reposar durant 5 minuts perquè el gluten es relaxi, i els donem forma de bola. En aquest vídeo veureu com fer-ho de forma molt senzilla. Repartim els panets en una o dos safates de forn, deixant espai entre ells perquè puguin créixer. Els aplanem una mica amb la mà i els deixem reposar altre cop durant una hora perquè doblin el seu volum.

Quan ja hagin crescut preescalfem el forn a 200º. Mentre s'escalfa pintem els panets amb llet (o ou) i els empolvorem amb les llavors de sèsam. Els fornegem durant 15 minuts o fins que estiguin daurats.




Aquests panets m'han sorprès gratament, són esponjosos però amb cos suficient per aguantar una hamburguesa. Es poden congelar ja tallats i també són una opció genial per a portar-los com a esmorzar a la feina, queden com a recent fets!

Recepta extreta de: Madrid tiene miga

17 comentaris:

  1. Doncs gràcies a tu me n'he assabentat jo, que avui és el dia mundial del pa! Quins panets més bons, Eva! Petons

    ResponElimina
  2. Una hamburguesa pot ser ben bona però si el pà no ho és, desastre segur!
    Aquests panets tenen molt bona pinta, la motlla em sembla genial i a més em semblen senzills... Apuntats perqué pel berenar també estarien molt bé!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Un panet d'aquests amb una hamburguesa casolana... ha de ser tota una experiència!!!!

    ResponElimina
  4. T'han sortit uns panets d'hamburguesa fantàstics Eva! Es veuen ben esponjosos... nyam! Una aportació boníssima pel dia d'avui guapa!!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Fer pa està clar no ho faré perquè soc un mandrós... però menjar-ne cada dia!! i varies vegades!

    ResponElimina
  6. Mira por donde yo me entero hoy ...para esta noche me vendrían geniales estos panecillos tan ricos que nos traes !!!
    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  7. T'han quedat molt bé els panets, ara a fer una bona hamburguesa per omplir-los.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Has hecho unos bollos fantasticos, para este dia tan importante como es el dia del pan, me han encantado. Mil besicos cieki

    ResponElimina
  9. M'agraden molt! Segur que estan deliciosos i a més son molt més sans que els comprats envasats, uns panets ideals. Petons guapa

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  10. T'han quedat uns panets perfectes. Amb una bona hamburguesa tens un entrepà deliciós i ben sa!

    ResponElimina
  11. Aquest vespre menjaré hamburguesa estil americá; i com m'agradaría tenir el teu panet,
    ESTUPENDOS MACA. que tingueu un cap de setmana ben maco :)))

    ResponElimina
  12. T´han quedat un panetets perfectes. No hi ha pa millor que el fet a casa. Es una maravella. Els teus tenen una pinta inmillorable. Bs

    ResponElimina
  13. T'han quedat uns panets estupendos!!! Encara no he provat de fer panets per hamburgueses, pero espero remediar-ho aviat.
    Petons

    ResponElimina
  14. Yo todavía soy virgen en el tema de panes, jajaja, ya se que hechos en casa seguro que están de la muerte pero yo no me he animado nunca a hacerlos. Me gustan mucho como te han quedado, Eva, una pasada!
    Un besazo guapa, feliz semana!!

    ResponElimina
  15. Que buenos!!! Estos panecillos caseros quedan estupendos.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  16. No sabía que 16 fue el día del pan, con lo que me gusta!!! Fiesta nacional debería ser, yo suelo hacer en casa hamburguesas caseras y hago el pan, que queda tan suave y sabrosos que cuando compro uno hecho en casa lo notan!! Los que nos traes tienen una pinta sensacional!
    Besos!
    http://bakelosophy.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  17. Te han quedado estupendos! Gracias por participar en World Bread Day 2014!

    ResponElimina