2 de març del 2015

Cartes des de l'illa d'Skye {novel·la]

D'aquí poc més d'un mes me'n vaig de viatge a Escòcia! ni us imagineu les ganes que en tinc, els qui em coneixen saben que això d'organitzar viatges i preparar maletes no em suposa mai un problema si la qüestió és estar uns dies fora i conèixer nous llocs.

Doncs bé, dins de la meva ruta per les Highlands em fa una especial il·lusió visitar l'illa d'Skye, on estarem dos dies. Si no la coneixeu, us animo a que ara mateix la teclegeu a google i flipeu amb les imatges...

Quan organitzo un viatge m'agrada també veure pel·lícules i llegir llibres ambientats al lloc on aniré, i així és com vaig arribar al títol que avui us porto i recomano.

L'Elspeth Dunn és una poetessa que viu a l'illa d'Skye. Un dia de l'any 1912 rep una carta d'un admirador americà que ha llegit un dels seus llibres de poemes, en David. El contesta i comença entre ells un intercanvi de correspondència que anirà asseient les bases d'una relació d'amistat que esdevindrà amb el temps una història d'amor. L'any 1914, però, esclata la I Guerra Mundial i en David s'allista a França com a conductor voluntari d'ambulàncies...
Molts anys després, el 1940, amb l'esclat de la II Guerra Mundial l'Elspeth i la seva filla Margaret reviuen a través de les cartes guardades el que va ser la primera part de la seva vida. Una vida que per la Margaret està plena d'interrogants i per la seva mare plena de records i temes per tancar.

No és el primer cop que llegeixo una novel·la formada totalment per cartes i la veritat és que és un format que m'agrada. Em venen al cap dos títols: La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey i Contra el vent del nord, dos títols que també us recomano.


7 comentaris:

  1. Ja faràs moltes fotos per ensenyarnos quan tornis del teu viatge. Ves preparant les maletes.
    No he llegit el llibre, però segur que es una bona recomenació.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Quina enveja!! aquest llibre pinta bé prenc nota.
    Bon viatge!

    ResponElimina
  3. Jo hi he estat!!! És un lloc fantàstic! Tinc un gran record del viatge per les Highlands!!! Hauré de llegir el llibre que proposes per recordar-lo!!! Petonarros!

    ResponElimina
  4. Eva, el llibre pinta molt bé, però el viatge.... molt millor!!! Gaudeix molt!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  5. El llibre sembla molt interessant, porto mesos sense llegir un llibre sencer, em falten hores! Però ves fent les maletes i torna amb fotos precioses i receptes delicioses!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  6. Eva t'encantarà! Nosaltres hi vam estar l'estiu passat i em va agradar molt més que la ciutat d'Edimburg, aquella pau i tranquilitat....passat'ho molt be guapa! Faras propostes gastronòmiques? ;)

    Anna

    ResponElimina
  7. Eva, quina enveja me fas i de sana es, totalment insana.....es un de la meva llarga llista de llocs pendents.
    Saps? El llibre de la pell de patata, es un del meus top- ten. Me va agradar tant , que despres de llegir- lo, m' el va deixar la meva germana, el vaig comprar.
    Petons i que disfrutis del viatge.

    ResponElimina