29 de juny del 2015

Limoncello {o limoncino}

El limoncello, o limoncino, és un licor típic d'Itàlia obtingut macerant les pells de llimones en alcohol. És un producte típic de la Campània i s'elabora amb llimones cultivades a la Costa Amalfitana.




Fa temps que el conec, però el passat octubre durant el nostre viatge a les Cinque Terre vam provar-lo diverses vegades i se'm va ficar al cap de fer-ne a casa. Quan la Roser de Trifàsic de Baileys va publicar la recepta la vaig guardar, i aquí la teniu, per fi m'he decidit!

Ingredients (per 1'2 l. de licor):
500 ml d'alcohol per a elaborar licor**
500 gr de llimones ecològiques
775 ml d'aigua mineral
400 gr de sucre

Passos a seguir:
Netegem les llimones i amb l'ajuda d'un pelador de patates les pelem. Si no ho feu amb un pelador de patates aneu amb cura d'agafar lo mínim de la part blanca perquè ens amargaria.
En un pot o botella de vidre fiquem el licor i les pells de les llimones, ho tapem i ho deixem macerar durant 21 dies en un lloc fosc i a temperatura ambient, per exemple dins d'un armari de la cuina.




Passat aquest temps preparem un almívar amb l'aigua i el sucre, ficant-los en un cassó al foc i deixant-ho bullir suaument durant 15 minuts. Retirem del foc i deixem refredar.

Colem el licor i el barregem amb l'almívar. Ho fiquem en una o dues botelles i ho fiquem al congelador o a la nevera.

Aquest licor pot servir-se bé a temperatura ambient bé fred. La veritat és que té una graduació alcohòlica força elevada, així que jo prefereixo servir-lo amb un glaçó per a rebaixar una mica. El resultat és sorprenentment similar al limoncello que vaig provar a Itàlia, i ja veieu que no és gens complicat!

I si lo vostre no és l'alcohol però si les llimones... podeu provar a fer una llimonada casolana per combatre la calor ;)

** el licor el vaig comprar al Punt de Trobada d'Andorra (3'40€/litre).


11 comentaris:

  1. Oh! saps que buscava la recepta ?? de vegades a la meva cunyada li'n regala una senyora però no vol dir la recepta... ! el faré! ben fresquet m'encanta i cau super bé!!

    ResponElimina
  2. Desconeixia aquest licor abans de viure a Itàlia però m'agrada molt tot i que mai hauria pensat fer-ho a casa!
    Em sembla una idea fantàstica! Et puc dir que amb maduixes queda bonsíssim!
    Petons i bona setmana
    Palmira

    ResponElimina
  3. Un xupito ben fresquet després d'un àpat festiu senta molt bé.
    Jo el vaig fer una vegada amg "orujo". No he vist aquest alcohol a les botigues.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Mira...amb la calor que tinc en aquest moment, i aquesta delícia que ens presentes, ben fresqueta, no t'estranyi que acabés cantant l'Astúries, patria querida!!! Petonarros pastissera-cuinera-licorera!!!

    ResponElimina
  5. Xiqueta....quin licoret més bo!!!! Qué valenta ets!! Licor i tot!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  6. Ooh! M'encantaría tastar-lo! Fet a casa deu ser una delicia, i no sembla gens complicat d'elaborar. Bona setmana guapa

    ResponElimina
  7. ja veuras com serà un vist i no vist! ideal per després de dinar el diumenge! i fer una llarga migdiada després! jejej disfruta'l guapa! petons

    ResponElimina
  8. Ets una màquina! Jo no n'he fet mai de beguda de alcohol. Això ja son paraules majors. T'ha quedat amb una pinta i un coloret impresionant. Besos

    ResponElimina
  9. Ummm!! jo sóc més de sense alcohol...però un xupito escau molt bé!jejeje.

    ResponElimina
  10. un bon digestiu per després de dinar!!! ;) petonets

    ResponElimina
  11. Així que passant alcohol per la frontera....!! I després destil.lant licor a casa!! Et tenia per una persona més responsable!! Ha, ha...quan vulguis passo per casa teva per ajudar-te a "liquidar" les ampolles de limoncello!

    ResponElimina