19 d’octubre del 2015

Sobrassada vegetal

Fa uns dies vaig veure aquesta recepta de sobrassada vegetal en un grup de cuina que segueixo a facebook. No és el primer cop que en veig però mai li havia fet massa cas. Aquest cop, però, després de llegir els comentaris de la gent que deien preferir la normal enlloc d'aquesta sense haver-la provat em vaig picar i al cap de 2 minuts ja estava a la cuina amb els ingredients davant.






He de dir que el resultat és sorprenentment similar a la sobrassada tradicional, feta no vull saber com perquè sinó segur que deixaria de menjar-ne, i per dos cops l'any... ;-). Us animo a provar aquesta proposta vegetal i comprovar-ho vosaltres mateixos.

Ingredients (2 racions):
100 gr de tomàquets secs hidratats 
30 gr de pinyons
50 gr d'oli d'oliva
1 c/p de pimentó vermell de la Vera
1/4 c/p de pebre negre mòlt
1/2 c/p d'all deshidratat
2 gr de sal 
1/2 c/p de xarop d'atzavara

c/p = cullerada petita, de les de cafè

Passos a seguir:
Si utilitzem tomàquets secs cal deixar-los en aigua durant 4-5 hores per tal que s'estovin. Els que ja van en pot i hidratats en oli estan preparats per a utilitzar. 
Per a fer la sobrassada només cal ficar tots els ingredients dins la picadora, pot de la batedora o processador d'aliments i triturar-ho tot fins a obtenir una pasta homogènia.

Podem conservar-la en un pot tancat a la nevera fins a 10 dies i la podem utilitzar com a base per a entrepans, per acompanyar un plat de pasta o per fer unes espirals salades de pasta de full, entre moltes altres coses.

Us animeu a provar-la? o us quedareu amb el dubte?

Recepta extreta de: Hazte vegetariano

11 comentaris:

  1. Sí, jo també la tenía vista a n´aquesta recepte i apuntada. Sobretot per curiositat, encara que la sobrassada normal m´agrada tant que no sé jo si aquesta mezcla m´acabarà de fer gràcia. Ara, segur que mes saludable sí es, jijiji Jo n´he feta molts de pics a casa de sobrassada quant feiem matançes i no importa t´engoixis, tot el que dur es bó. I mira, si tú em dius que es bona apuesta, l´he de fer. Ja et diré coses, jajajaja Besades guapa

    ResponElimina
  2. Diria que s'assembla molt al pesto rosso que fem a casa però amb el extra de pimentó. Crec que és different de la sobrassada clàssica però no per això deixa de ser boníssim i una molt bona opció pels vegans!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Això s'ha de provar...segur que seria un acompanyament brutal dels pans que prepararem divendres!!! Quines ganes!

    ResponElimina
  4. Aquesta és la meva, ja que no m'agrada la sobrassada..he, he!! A veure si fent-la vegana me l'acabo menjant, a més jo soc de les que pensa que si tots els ingredients t'agraden la recepta final també t'ha d'agrada, no? Un petonet!

    ResponElimina
  5. Sempre m'ha cridat molt l'atenció aquesta recepta, però encara no m'he animat a fer-la... i crec que m'estic perdent una cosa molt bona. M'estic animant amb el tema dels patés/ embotits vegetals, així que em guardo la idea :)
    Petons!!

    ResponElimina
  6. Acostumem a dir que una cosa no ens agrada sense tastar-la.
    Una sobrassada que té molt bon gust i pots compartir amb els vegans de la familia que estaràn contents de poder-ne menjar.
    Pertons.

    ResponElimina
  7. Que original! Mai l'havia vist aquesta recepta!! Me l'apunto.
    Clara

    ResponElimina
  8. Molt curiós......original i bo, Eva!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Es molt bona! Jo també la tinc al blog, semblat a aquesta i també em va sorpdrendre molt, a més dóna molt de joc!
    Petons guapa!
    Anna

    ResponElimina
  10. Doncs mira que jo pensava això de 'sobrasada vegetal??? Cal???' Però serà qüestió de fer-te cas i provar-ho abans d'arrufat el nas... Sí, em sembla que et faré cas! Fa molt bona pinta! :))
    Petons guapa

    ResponElimina
  11. Tiene que estar deliciosa y además muy original. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina