6 d’abril del 2020

Dammsugare {rotlles de rom}

Els dammsugare són coneguts com aspiradors per una unió entre el nom damm (pols) i el verb suga (aspirar). Són un dels dolços més típics de Suècia i fins i tot tenen un dia assenyalat al seu calendari, el 7 de març.

Consisteixen en una massa allargada amb una cobertura de massapà verd amb els extrems banyats en xocolata negra. El contingut acostuma a ser una mescla de mantega, cacau i algun licor.

Aquesta recepta la vaig cuinar fa un parell de mesos pel grup de lectura que coordino i que porta el mateix nom que aquest blog, i on “visitem” un país o zona geogràfica concreta a través de la literatura i la gastronomia.

Aquest cop la destinació és Escandinàvia i aquesta va ser la meva proposta.






Ingredients (10 unitats):

Farciment:

200 gr de bescuit o magdalenes esmicolats
75 gr de mantega a temperatura ambient
20 gr de cacau pur
40 ml de rom

Exterior:

300 gr de massapà (150 gr d’ametlla mòlta + 150 gr de sucre llustre + 1 clara d’ou, tot mesclat)
Unes gotes de colorant alimentari verd
200 gr de xocolata negra
Sucre llustre

Passos a seguir:

Fem el farciment col·locant tots els ingredients en un bol i mesclant-los fins a obtenir una massa suau. La reservem a la nevera.

Afegim el colorant al massapà i el treballem fins que tingui un color verd homogeni. Empolvorem la superfície de treball amb sucre llustre i amb l’ajuda d’un corró estirem la meitat del massapà fins a un gruix d’uns 2 mm.

Agafem el farciment de la nevera. El partim en dos, i de cada meitat en fem un rotlle llarg. N’agafem un i el fiquem sobre el massapà, i amb aquest cobrim la massa i la segellem bé. Ho fem rodar per aconseguir un acabat més fi. Fem el mateix amb l’altre massapà i massa.

Fonem la xocolata i banyem els dos extrem dels rotlles. Deixem refredar i guardem en un recipient hermètic a la nevera.

El resultat és un dolç sorprenent, tant visualment com a nivell de sabor.

** Recepta extreta de: https://www.sweetsweden.com/gastronomiarestaurantes-y-recetas-suecas/receta-de-dulces-suecos-dammsugare/
 

Altres propostes de dolços suecs que podeu trobar al blog:

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada