Consisteixen en una massa allargada amb una cobertura de massapà verd amb els extrems banyats en xocolata negra. El contingut acostuma a ser una mescla de mantega, cacau i algun licor.
Aquesta recepta la vaig cuinar fa un parell de mesos pel grup de lectura que coordino i que porta el mateix nom que aquest blog, i on “visitem” un país o zona geogràfica concreta a través de la literatura i la gastronomia.
Aquest cop la destinació és Escandinàvia i aquesta va ser la meva proposta.
Ingredients (10 unitats):
Farciment:
200 gr de bescuit o magdalenes esmicolats
75 gr de mantega a temperatura ambient
20 gr de cacau pur
40 ml de rom
Exterior:
300 gr de massapà (150 gr d’ametlla mòlta + 150 gr de sucre llustre + 1 clara d’ou, tot mesclat)
Unes gotes de colorant alimentari verd
200 gr de xocolata negra
Sucre llustre
Passos a seguir:
Fem el farciment col·locant tots els ingredients en un bol i mesclant-los fins a obtenir una massa suau. La reservem a la nevera.
Afegim el colorant al massapà i el treballem fins que tingui un color verd homogeni. Empolvorem la superfície de treball amb sucre llustre i amb l’ajuda d’un corró estirem la meitat del massapà fins a un gruix d’uns 2 mm.
Agafem el farciment de la nevera. El partim en dos, i de cada meitat en fem un rotlle llarg. N’agafem un i el fiquem sobre el massapà, i amb aquest cobrim la massa i la segellem bé. Ho fem rodar per aconseguir un acabat més fi. Fem el mateix amb l’altre massapà i massa.
Fonem la xocolata i banyem els dos extrem dels rotlles. Deixem refredar i guardem en un recipient hermètic a la nevera.
El resultat és un dolç sorprenent, tant visualment com a nivell de sabor.
** Recepta extreta de: https://www.sweetsweden.com/gastronomiarestaurantes-y-recetas-suecas/receta-de-dulces-suecos-dammsugare/
Altres propostes de dolços suecs que podeu trobar al blog:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada