Sembla que últimament la cosa va de pastissos salats, i és que amb l'hort a ple rendiment he d'anar buscant propostes per donar sortida a les verdures.
La d'avui és una proposta molt similar al Pastís de carabassó i pernil dolç de fa uns dies, un tipus de recepta que va genial com a sopar d'estiu acompanyat d'una amanida o gaspatxo, i es conserva perfectament d'un dia per l'altre en un tàper a la nevera.
Ingredients (4 racions):
- 4 llesques de pa de motlle
- 80 gr de ceba
- 80 gr de carabassó amb pell
- 80 gr de pebrot vermell
- 80 gr de pernil dolç (o bacon)
- 4 ous
- 130 gr de mozzarella (o un altre formatge) ratllada
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre negre mòlt
Passos a seguir (Thermomix):
Escalfem el forn a 200º amb calor dalt i baix. Folrem un motlle d'aproximadament 22 x 22 cm amb paper de forn i el cobrim amb les 4 llesques de pa de motlle.
Posem al vas la ceba, el carabassó, el pebrot vermell i el pernil, tot a trossos grans, i trossegem 3 seg / vel 5. Retirem la mescla a un bol i reservem.
Posem al vas els ous, el formatge ratllat, la sal i el pebre i mesclem 15 seg / vel 4. Fiquem aquesta mescla al bol de les verdures, mesclem amb l'espàtula i ho bolquem al motlle, repartint bé per sobre del pa de motlle.
Fornegem durant 20-25 minuts fins que estigui quallat, i gratinem uns minuts més.
Passos a seguir (tradicional):
Escalfem el forn a 200º amb calor dalt i baix. Folrem un motlle d'aproximadament 22 x 22 cm amb paper de forn i el cobrim amb les 4 llesques de pa de motlle.
A mà o amb l'ajuda d'una picadora piquem la ceba, el carabassó, el pebrot vermell i el pernil a trossos ben petits. Retirem la mescla a un bol i reservem.
En un bol posem els ous, els batem, i hi incoporem el formatge ratllat, la sal i el pebre. Mesclem bé i afegim aquesta mescla al bol de les verdures, integrem amb l'ajuda d'una espàtula i ho bolquem al motlle, repartint bé per sobre del pa de motlle.
Fornegem durant 20-25 minuts fins que estigui quallat, i gratinem uns minuts més.
Es pot menjar calent, tebi o fred.
**Recepta extreta de : Thermomix, n. 139/2020.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada