Després de força dies sense publicar vinc amb una recepta de les bones, un pastís Sacher, un dolç típic d'Àustria que consisteix en dues capes de bescuit de xocolata separades per una capa de melmelada d'albercocs i cobertes per un glacejat de xocolata.
Com podeu veure és un pastís força contundent, que jo prefereixo acompanyar amb un cafè a l'hora de berenar més que no pas com a postres.
Ingredients (10 racions):
Bescuits:
6 clares d'ou
40 gr de sucre
1 polsim de sal
200 gr de xocolata fondant
120 gr de mantega
100 gr de sucre
50 gr de conyac
6 rovells d'ou
120 gr de farina
1 c/c de llevat químic
Farcit:
300 gr de melmelada d'albercocs
Cobertura:
150 gr de xocolata fondant
50 gr d'aigua
50 gr de mantega
c/c: culleradeta de cafè
Passos a seguir (thermomix):
Preescalfem el forn a 180º amb calor a dalt i baix.
Fiquem la mariposa a les fulles del vas, afegim les clares, el sucre i la sal i programem 4 min/vel 4. Reservem en un bol gran.
Sense netejar el vas afegim la xocolata i la trossegem 5 seg/vel progressiva 5-10. Afegim la mantega i el sucre i programem 4 min/37º/vel 2. Comprovem que la xocolata està ben fosa i la baixem amb l'ajuda d'una llengua cap al fons del vas.
Programem vel 4 sense temps ni temperatura i incorporem el conyac i els rovells d'un en un per l'obertura del vas. Afegim la farina i el llevat i programem 10 seg/vel 2,5.
Afegim aquesta mescla a les clares muntades que teníem reservades i ho mesclem amb moviments envoltants. Ho aboquem sobre un motlle de 22 cm prèviament greixat i enfornem durant uns 45 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
Per preparar la cobertura ficarem, al vas net, la xocolata i la trossegem 20 seg/vel progressiva 5-10. Afegirem l'aigua i programem 4 min/37º/vel 2. Afegim la mantega i programem altre cop 4 min/37º/vel 2.
Per muntar el pastís partirem el bescuit per la meitat, untarem la part inferior amb melmelada, taparem i cobrirem tota la superfície amb una capa fina de melmelada. Podem escalfar-la una mica perquè ens resulti més fàcil.
Finalment col·locarem el bescuit sobre una reixeta i aboquem la cobertura calenta per sobre, intentant cobrir tota la superfície.
Aquesta recepta només és apta pels meus xocoaddictes de casa, a qui també agradarà totes aquestes propostes xocolateres que també podeu trobar al blog ;)
Quina pintassa! La Sacher és un pastís d'aquells de pecat mortal! Una abraçada
ResponEliminaTot un clàssic però con tu m'agrada més per berenar o sopar sense menjar res més perque atipa , oi ? Però quin gust!
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana,
Palmira
Ens arribes amb un pastís impressionant, Eva!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Tan contundent com bo... si en tingués ara amb un cafetonet no tindria pas remordiments...!petons
ResponEliminaAquest pastís és brutal!
ResponEliminaA casa tot el que porta xocolata ens agrada mooooolt.
Ptnts
Glòria
Un tall d'aquesta delícia m'alegraria el dimarts!! Un dels meus pastissos preferits! Jo el menjaria a totes hores, he,he...Petonets!
ResponElimina