9 de juny de 2020

Coca de pa

Aquest tipus de coques em recorden els dies de vacances i els forns de pa de muntanya, i mentre esperem el moment de poder viatjar lliurement... doncs la fem a casa, no? M'ha sorprès molt la senzillesa de la recepta, molt ràpida, amb una massa molt fàcil de treballar i molt pocs ingredients. Aquesta heu de fer-la si o si!






Ingredients (1 coca gran):

220 gr d'aigua
25 gr de llevat fresc o 8 gr de llevat sec de panader
400 gr de farina de força
30 gr d'oli d'oliva
1 c/c de sal

per sobre: oli, sucre i anís

c/c: culleradeta de cafè


Passos a seguir (tradicional):

En un bol fiquem tota l'aigua menys un parell de dits que la reservem en un vas. La del vas l'escalfem lleugerament, només perquè estigui tèbia, i hi desfem el llevat dins. Deixem reposar 5 minuts, afegim el contingut del vas al bol de l'aigua i mesclem bé. 

Hi afegim la farina, els 30 gr d'oli i la sal, ho mesclem i posteriorment pastem durant uns quants minuts. Si ho fem a mà, uns 5-7 minuts, si ens ajudem d'alguna màquina amb menys o tindrem, cal que quedi una massa integrada, llisa i poc enganxosa. 
 
Retirem la massa del bol, li donem forma de bola i la deixem 20 minuts sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar, tapada amb un drap net.

Passat aquest temps escalfem el forn a 220º i mentrestant, amb les mans, anem estenent la massa fins a fer-la de la mida de la safata del forn. Clavem els dits per tota la superfície, la reguem amb oli i l'empolvorem generosament amb sucre.

Fornegem durant 15-20 minuts, i just recent treta del forn la reguem amb un bon raig de licor d'anís. Deixem refredar sobre una safata i a berenar 😋

Passos a seguir (Thermomix):

Posem al vas l'aigua i el llevat i mesclem 1 min / 37º / vel 2.
Hi afegim la farina, els 30 gr d'oli i la sal i pastem 1 min / vel espiga. 
Retirem la massa del vas, li donem forma de bola i la deixem 20 minuts sobre una safata de forn folrada amb paper de fornejar, tapada amb un drap net.

Passat aquest temps escalfem el forn a 220º i mentrestant, amb les mans, anem estenent la massa fins a fer-la de la mida de la safata del forn. Clavem els dits per tota la superfície, la reguem amb oli i l'empolvorem generosament amb sucre.

Fornegem durant 15-20 minuts, i just recent treta del forn la reguem amb un bon raig de licor d'anís. Deixem refredar sobre una safata i a berenar 😋




1 comentari:

  1. Un luxe de coca! De nena era la meva favorita i quan anem a veure el meu pare, sempre n'agafem!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponSuprimeix