Avui rescato una recepta que vam cuinar fa temps i que s'havia quedat pendent de publicar... en tinc moltes com aquesta, així que a veure si aprofito els últims dies del confinament (espero que ho siguin ja) i em fico les piles.
És un pastís molt senzill, amb base de bescuit però amb un acabat dolç i cruixent que el fa pujar a categoria especial ;-)
Ingredients (10 racions):
Bescuit:
3 ous
100 gr de sucre
90 gr d'oli d'oliva suau
100 gr de llet
180 gr de farina
1 sobre de llevat químic (Royal)
1 polsim de sal
2-3 pomes (pelades i tallades a làmines)
Cruixent de nou:
1 ou
100 gr de sucre llustre
1 c/c de sucre de vainilla
100 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de nous trossejades
Passos a seguir (tradicional):
Escalfem el forn a 180º i greixem un motlle desmuntable (24-26cm).
En un bol hi fiquem els ous i el sucre i batem fins que la mescla blanquegi. Hi afegim l'oli i la llet i ho integrem, i fem el mateix amb la farina, el llevat, la sal. Repartim la mescla al motlle i cobrim amb les làmines de poma. Fornegem durant uns 25-30 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
Mentrestant preparem el cruixent de nou. En un bol hi fiquem l'ou, el sucre llustre i el sucre de vainilla i batem fins que la mescla blanquegi. Hi incorporem la mantega desfeta i mesclem. Afegim les i tornem a mesclar.
Un cop acabi el temps de fornejat traiem el pastís del forn, repartim la mescla de nous per sobre i tornem a ficar al forn durant uns 10 minuts, fins que estigui daurat i cruixent.
Deixem refredar el bescuit sobre una reixeta i el servim quan estigui fred.
Passos a seguir (Thermomix):
Escalfem el forn a 180º i greixem un motlle desmuntable (24-26cm).
Posem la
mariposa a les fulles i afegim al vas els ous i el sucre. Batem
3 min / 37º / vel 3.5. Tornem a programar
3 min / vel 3.5 (sense temperatura).
Afegim l'oli i la llet i mesclem
3 seg / vel 3. Incorporem la farina, el llevat, la sal i programem
6 seg / vel 3. Repartim la mescla al motlle i cobrim amb les làmines de poma. Fornegem durant uns 25-30 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.
Mentrestant preparem el cruixent de nou. Netegem el vas, l'assequem i posem altre cop la
mariposa. Afegim l'ou, el sucre llustre i el sucre de vainilla i programem
1 min / vel 3.5. Incorporem la mantega tallada a trossos i programem
45 seg / vel 3.5. Retirem la
mariposa, afegim les nous i mesclem amb l'espàtula.
Un cop acabi el temps de fornejat traiem el pastís del forn, repartim la mescla de nous per sobre i tornem a ficar al forn durant uns 10 minuts, fins que estigui daurat i cruixent.
Deixem refredar el bescuit sobre una reixeta i el servim quan estigui fred.
** Recepta extreta de: Cookidoo.