20 de febrer del 2015

Galetes de gingebre

M'agrada molt fer galetes i amb aquesta recepta s'aconsegueix un resultat molt xulo, no us sembla? Ideals per a acompanyar un cafè entre amics, per a regalar o fins i tot per a guarnir l'arbre de Nadal (ja sé que això ara queda molt lluny, però el temps passa volant!).






Som-hi!

Ingredients:
400 gr de farina
200 gr de mantega (a punt de pomada)
75 gr de sucre morè
75 gr de sucre blanc
1 ou L (a temperatura ambient)
1/4 de culleradeta de nou moscada
1 culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de bicarbonat

decoració (opcional): Lacasitos, caramels, sucre llustre...

Passos a seguir:
Barregem la farina amb les espècies, la sal i el bicarbonat. Reservem.
Barregem la mantega amb els sucres i ho batem fins que quedi una crema ben fina, llavors hi afegim l'ou i l'incorporem.

Afegim la farina a la mescla anterior, de mica en mica, i l'anem integrant fins a obtenir una massa compacta i fàcil de manipular. Li donem forma de bola, l'emboliquem amb paper film i la fiquem a la nevera almenys 1 hora., tot i que també pot deixar-se d'un dia per l'altre i així s'intensifiquen els aromes de les espècies.

Traiem la massa de la nevera una estona abans de fer les galetes, per tal que perdi rigidesa. També podem treballar-la una mica amb les mans per avançar el procés.
La posem sobre el mostrador enfarinat i amb un corró l'estirem fins a obtenir un gruix d'aproximadament 5 mm. L'estirarem en dues direccions, de dalt a baix i de dreta a esquerra.

Ja només ens queda tallar la massa amb els talladors escollits i ficar les galetes a la safata de forn folrada amb paper sulfuritzat. Amb aquestes quantitats jo he omplert 3 safates i he fet aproximadament unes 40 galetes.

Podeu fer les galetes tal qual o decorar-les com més us agradin. Jo n'he fet moltes sense res, algunes amb un Lacasito al centre i unes quantes amb caramel. Per fer aquestes últimes (xulíssimes!!) heu de buidar l'interior de la galeta amb un tallador més petit, que pot ser de la mateixa forma o no, i ficar-hi un caramel que es fondrà amb la calor del forn.




Preescalfem el forn a 180º i coiem les galetes uns 8-10 minuts, fins que comencin a daurar-se lleugerament. Les deixem refredar uns 5 minuts sobre la safata i després les passem a una reixeta. En el cas de les de caramel aneu amb compte i deixeu-les refredar a la safata per poder desempegar-les sense trencar.

Què? us han agradat? Jo he tingut galetes per gaudir-ne a casa, per portar-ne a la feina i també a casa els pares pel cafè del diumenge!

13 comentaris:

  1. M'encanten aquestes galetes, queden tan mones i són tant bones!
    Molta sort en el concurs, jo també he arribat pels pèls però amb la primera recepta!
    Bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Totes elles son molt maques. Amb gingebre queden molt bones, però a mi també m'agrada el sabor de la canyella.
    Sort al concurs.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Quina cucada de galetes, en fare de ben segur !!!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Queden fantàstiques!!!! Son una monada i es toc de gingebre me agrada molt a ses galetes. Segur que les faré amb es meu menut. Besets

    ResponElimina
  5. Las galletas de jengibre son de las que más me gustan, con ese sabor inconfundible, y las tuyas te han quedado geniales con la decoración tan bonita que le has puesto, invitan a comértelas todas! :)

    Un beso!
    Raquel

    ResponElimina
  6. Aaaiiixxx.... que bonesssss!!! jo en vuuuull!!!!!
    Són molt boniques amb aquests colors!!! jo sí que li posaré canyella!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  7. T'han quedat molt xules, aquestes galetes són un vici, oi? Moltes gracies per participar, per segon cop! jejejej Que tinguis mota sort al concurs guapa, una abraçada!

    ResponElimina
  8. A mim 'encanta el gingebre i totes les espècies! Queden mones així amb el cor, oi, jijijij...

    ResponElimina
  9. Me encanta el jengibre.
    Bonitas que te quedaron las galletas.
    Un saludito

    ResponElimina
  10. Las galletas especiadas me gustan mucho, pero nunca he hecho galletas en casa, me llevo tú receta para cuando me anime a prepararlas. Te quedaron muy bonitas y seguro que están deliciosas.

    Saludos!!

    ResponElimina