16 de juliol del 2015

Mongetes verdes gratinades

No sabia massa bé com anomenar aquesta recepta... són com uns falsos macarrons, ja que enlloc de pasta he utilitzat mongetes. En tenim moltes de l'hort i he d'anar variant la manera de cuinar-les. Si vosaltres també teniu excedents i em voleu donar idees per gastar-ne, estaré encantada!




Aquí al blog podeu trobar també dues propostes més: l'amanida de mongetes verdes i les mongetes gratinades amb pernil.

Ingredients (3 racions):
1 ceba
400 gr de mongeta verda fresca
200 gr de llonganissa fresca al punt de pebre
400 gr de tomàquet natural triturat
scamorza affumicata o mozzarella
oli, sal, sucre i pebre

Passos a seguir:
Pelem i tallem la ceba ben petita. La sofregim a foc suau en una paella amb una mica d'oli durant 10 minuts.

Mentrestant en un cassó amb força aigua i una mica de sal bullim les mongetes netes i trossejades durant 8 minuts. Passat aquest temps les passem per aigua freda, les escorrem i reservem.

Retirem el budell a la llonganissa i trossegem la carn. L'afegim a la paella quan la ceba estigui cuita i la cuinem durant 5-6 minuts. Afegim el tomàquet triturat, sal, sucre i pebre al gust i cuinem aquest sofregit a foc lent durant uns 15-20 minuts.

Per acabar afegim les mongetes al sofregit, barregem bé i repartim en una safata apta per al forn. Cobrim amb el formatge, l'scamorza li dóna un sabor insuperable, i ho gratinem uns minuts fins que agafi un color daurat.




Us asseguro que val la pena encendre el forn uns minutets per gaudir d'aquesta recepta ;-)

8 comentaris:

  1. Ondia, mongetes gratinades, mai n'he menjat, segurament són molt bones!!
    Doncs mira, jo les faig en truita com si fos de patata, o les afegeixo a les amanides de pasta, en pastissos de verdura o simplement fetes en una paella amb una mica d'all i pebre.. bones, bones!
    Petons.

    ResponElimina
  2. Holaaaa!!!!
    Pero que pinta!!! yo quierooooo, a esto no hay quien se resista.
    Un besazo

    ResponElimina
  3. Jo tampoc mai se m'ha acudit preparar les mongetes gratinades però pots estar ben segura que a casa cauràn perque segur que ens agradaràn i molt així cuinades!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  4. Amb el formatge que has possat em sembla molt i molt bo aquest plat de mongetes.
    A casa com més ens agraden es cuites al vapor i després una mica d'all cru per sobre i un bon raig d'oli del bo. Però s'ha de variar.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Les mongetes (o bajoques com els hi diem aqui) són molt bones per la dieta, me'n faré un bon plat d'aquestes teves que deuen estar estupendes jejeje...i després a córrer una bona estona ;)
    Petons guapa
    Anna

    ResponElimina
  6. Sens dubte una manera boníssima de menjar mongetes. Jo crec que amb aquesta salseta fins i tot el meu fill que es gaire de menjar mongetes, s'en passaría un bon plat. Muaks

    ResponElimina
  7. Tremendes, tremendes, tremendes! Aquestes triomfen a casa meva, ja veuràs!!!
    Petonets i bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
  8. Carai!! A mi també em feien falta idees per variar les mongetes i aquesta n'és una de molt bona! Jo ara només les menjo amb amanida, no puc ajudar gaire... ;)

    Ptons

    ResponElimina