La Mercè, que ja ens va proposar fa uns mesos uns bombons de músic boníssims, ens ha tornar a enviar una recepta ideal per aquestes calors que han arribat així de sobte!
Un còctel de llagostins i meló molt fàcil i refrescant. De moment us deixem la seva recepta i foto, però sens dubte ben aviat podrem afegir la nostra perquè estem decidides a fer-la ;-)
Ingredients (per a 4 persones):
12 llagostins
fulles d’amanida variada (1 bossa)
½ meló (podeu utilitzar 2 melons diferents i quedarà més vistós, el Cantaloup i el groc)
4 cullerades de maionesa
1 cullerada de quètxup
1 culleradeta de brandi o whisky
2 cullerades de suc de taronja
Sal
Palets de cranc
Passos a seguir:
Renteu els llagostins i els bulliu amb una mica de sal 1 o 2 minuts. Els escorreu i els deixeu en un bol amb gel. (també poden ser congelats, els de la Sirena bullits surten molt bons.
Renteu les fulles d’amanida, les sequeu i les saleu.
Obriu el meló, li traieu les llavors i feu boletes de la polpa.
Per a la salsa: barregeu en un bol la maionesa, el quètxup, el Brandi o whisky, el suc de taronja i una mica de sal. Removeu fins tenir una salsa homogènia i reserveu-la tapada a al nevera (jo vaig provant i afegeixo una mica més d’algun ingredient fins trobar el gust que m’agrada).
I per finalitzar repartiu en plats l’amanida i els palets de cranc desfets, poseu a damunt els llagostins i les boletes de meló alternades i regueu amb la salsa. Ho podeu guarnir amb una mica de taronja.
Aquesta amanida ens anirà de perles després del tip de coca de la revetlla. Bon dia de Sant Joan!
ResponEliminaSe ve deliciosa y muuuy fresquita!! Me encantan las recetas saladas con frutas. He probado los langostinos con piña, pero nunca con melón, me lo apunto :D
ResponEliminaUN beso!