Ara ja s'està acabant la temporada, però si us afanyeu potser encara en trobareu per poder provar-la!!
Ingredients (6 racions):
250 gr de maduixes
150 gr de sucre
6 fulles de gelatina
4 rovells d'ou
250 ml de llet
250 gr de nata montada
Passos a seguir:
Retirem les fulles de les maduixes i les rentem. En reservem unes quantes per a decorar al final. Triturem la resta fins a obtenir un puré i hi afegim 25 gr de sucre.
En un casso fiquem els 125 gr de sucre restants i els rovells d'ou, i ho batem enèrgicament amb unes barilles manuals fins que estiguin espumoses. Hi afegim la llet i escalfem aquesta mescla, a foc lent i sense deixar de remoure, fins just abans d'arribar a ebullició, moment que retirarem del foc.
Fiquem a remull en aigua freda 6 fulles de gelatina durant 5 minuts. Quan estiguin toves les escorrem i les incorporem a la barreja calenta de llet i rovells. Removem bé fins que s'hagin desfet del tot i passem aquesta preparació a un bol per tal que es refredi. Podem accelerar aquest procés ficant a sobre el bol un altre recipient més gran ple de glaçons. Anem removent fins que comenci a quallar. Llavors hi afegim el puré de maduixes. Montem la nata i la incorporem a la resta d'ingredients amb moviments envoltants (de baix cap dalt) per tal que no perdi volum.
Repartim la mousse en recipients individuals i els deixem a la nevera per a que acabin de quallar, almenys unes 2 o 3 hores. Finalment tallem unes maduixes a trossets i les fiquem per sobre per a decorar.
Un postre refrescant i sa, ideal per aprofitar la temporada de les maduixes.
Aquesta mousse la vaig veure a la revista Cocina Fácil, i l'he adaptada. Allà sortia com a pastís, amb una base de bescuit i jo l'he simplificada i l'he feta individual.
I una última cosa!! veieu que la recepta es fa amb 4 rovells d'ou... i llavors, què passa amb les clares? he de córrer a buscar alguna recepta per gastar-les? tirar-les? Nooo, això no!!!! Sapigueu que les clares es poden congelar! sempre en un recipient hermètic, eh!! Doncs això és el que jo vaig fer, i la setmana vinent us explico com les vaig reaprofitar ;-)
Ho han fet...
Mercè |
Maduixes, sempre triomfen!!!" Felicitats per aqst postre!!!mmmmm, ptnts
ResponEliminaGràcies Marta!! si, és un postre d'aquests "assegurats", eh? un petó!
EliminaM'encanta com heu preparat les maduixes!
ResponEliminaUna mousse és ideal per acabar un bon àpat, i si a sobre és de maduixes, perfecte!
Petons!
Gràcies Víctor! Ja saps, quan vulguis tu poses les croquetes i nosaltres les postres!! ;-)
EliminaQuines postres més refrescants i bones, ummmm la mousse m'encanta i de maduixes encara més. Ràpid hauré d'anar si la vull fer, que ja s'acaba la temporada... Ja tens a una nova seguidora. Petons.
ResponEliminaBenvinguda Mercè! i gràcies pel teu comentari ;-). Si vols fer-la si que hauràs de córrer! perquè ja no es veuen maduixes a tot arreu!!
EliminaHey,
ResponEliminaNice post..
Would you like to follow each other on bloglovin and GFC..
Keep in touch,
www.beingbeautifulandpretty.com
Hi Pooja! Thanks for you comment, I like your blog, you've now one more follower ;-)
EliminaVaya pinta tiene, me encantan las fresas.
ResponEliminaBesos
Miguel
lareposteriademiguel.com
Gracias Miguel! si lo pruebas no te defraudará!
EliminaLa mousse deliciosa, i ja friso per saber què vas fer amb les clares!
ResponEliminaHa ha Chus!! mira, m'has motivat a que sigui la meva propera entrada! així que ara la preparo i la setmana següent ho descobreixes ;)
EliminaQue fresca i bona aquesta mousse! Ja me l'apunto per fer-la!! ;)
ResponEliminaPetons!!
Que bones Eva. Jo una vegada tenia invitats i també vaig triar la mouse de maduixes, però sense posar tantes maduixes senceres. Total que un va apartar les de decoració i es va menjar la resta del postre. Era al·lèrgic!!!
ResponEliminaPer sort quan li vaig preguntar pq havia apartat les mauixes senceres i em va dir que era al·lèrgic, només n'havia menjar un parell de cullerades i no va ser greu.
Ara sempre que veig mouse de maduixes penso en ell.
Petonets
Un postre ideal , fresco, y muy apetecible para este tiempo.
ResponEliminabesines y feliz fin de semana
Quina pinta aquesta mousse....l'haig de provar de fer...! Petonarros artista!
ResponElimina