10 de juny del 2014

Irish tea brack {Pa dolç de panses - Irlànda }

Des del mes passat que el dia 10 és un dia especial, ja que toca publicar la recepta del repte #resposterasporeuropa. Pels qui no n'esteu al corrent, és un repte que va posar en marxa el mes passat la Pili de Tothom a la cuina, i cada mes una participant escull un destí.

Al maig vam viatjar fins a Suïssa i jo vaig fer unes Spitzbuben, unes pastes típiques del Nadal. Aquest mes hem viatjat a Irlanda, i després de mirar moltes receptes i al·lucinar amb la quantitat de mantega que utilitzen, m'he decidit per aquest pa de panses.




És com un bescuit dens, té una textura entre bescuit i pa, i és ideal per acompanyar un te a mig matí o a mitja tarda. Som-hi!




Ingredients:
250 ml de te negre o verd
250 gr de sucre morè
250 gr de panses
3 ous
450 gr de farina
1 sobre de llevat químic

Passos a seguir:
La nit abans de preparar-lo cal deixar en remull els 250 ml de te (que estigui ben carregat) amb el sucre i les panses, per tal que s'hidratin i n'agafin el sabor.
Preescalfem el forn a 180º amb calor dalt i baix.
Comencem batent els ous, hi afegim la farina i el llevat, ho mesclem una mica i hi afegim el te, les panses i el sucre.




Ho integrem tot bé i ho fiquem en un motlle greixat, és molt típic utilitzar un motlle tipus plum cake.
Ho fornegem aproximadament 1 hora i quart o fins que clavant una agulla aquesta surti neta. Quan porti aproximadament uns 50 minuts de cocció ho tapem amb un paper d'alumini per tal que no es cremi la part superior.

Ho han fet...

Mercè E.

18 comentaris:

  1. Si es que en general se cocina con demasiada mantequilla excepto en la dieta mediterránea o en la japonesa y por algo son las más recomendables del mundo. Pero de vez en cuando también hay que comer un poco "mal", jajaja, y este pan con pasas se ve muy bien. Me falta el cafetillo al lado y hala, sin remordimientos!!
    Un besazo

    ResponElimina
  2. Ha de ser ideal per esmorzar!
    Tens raó que els països del nord d'Europa utilitzen mooooolta mantega, je je je...

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta! Però jo crec que ho acompanyaria amb una mica de moscatell o mistela fresqueta, no??? amb la calor que fa el te no em ve gaire de gust.... ;-)

    ResponElimina
  4. Té una pinta boníssima aquest pa, segur que es ben bo, però el te amb llimona i gel! jejeej Un petó!

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Tiene una pinta exquisita, me encanta ese tipo de bizcocho te ha quedado genial.

    Besos
    Miguel
    lareposteriademiguel.com

    ResponElimina
  6. Es pa fet a casa m´encanta, però a mes a mes si es dolç com aquest hem torna boja... Un pa dels bons! Petonets

    ResponElimina
  7. quina pintassa! segur que sol està delicios! petons

    ResponElimina
  8. mai he fet una recepta amb te, ja tinc un altre repte a la meva cuina.

    Moltes gràcies per la teva participació

    ResponElimina
  9. Per a mi perfecte acompanyat amb un té. M'agrada que sigui sense mantega perque es veu molt bo i sense tants greixos.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Oooh, amb te negre, quina delícia! Segur que és espectacular, almenys a mi m'agraden tots els ingredients. Petons.

    ResponElimina
  11. No coneixia aquest pa de panses irlandés. És veritat que tant anglesos com americans fan servir unes quantitas de mantega que es posen els pels de punta.
    M'ha encantant aquest pa :)
    petons

    ResponElimina
  12. Una pinta buenísima!! Bss. Patricia de Patty's Cake
    http://pattyscake-pbb.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  13. Que propuesta tan buena, por aquí me quedo que no te conocía y te he descubierto por el reto de Pili.
    Un beso. Ana.
    www.cookthecake.com

    ResponElimina
  14. Eppp!!! Ha de ser molt bo!!!!
    Noia....no pares de voltar!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  15. molt bo,
    jo no l'he deixat tanta estona al forn, uns 55 minuts i ha quedat ben cuit.

    ResponElimina
  16. Aquesta l'haig de fer; és molt senzilla i pinta molt bé! A més em crida l'atenció si es notarà o no el gust del te. Anna de retallsdecuina.cat

    ResponElimina