Com
passa el temps… avui fa 3 mesos que vam tornar d’Escòcia, i des de llavors que
he volgut començar amb el relat d’aquest viatge que tant vam gaudir, perquè
pogueu aprofitar-ho si planifiqueu viatjar-hi i perquè em quedi a mi el record
per escrit de tot el que vam visitar.
Escòcia
és un dels quatre països constituents del Regne Unit, i juntament amb
Anglaterra i Gal·les forma part de l’illa de la Gran Bretanya. És un territori amb
grans particularitats que ens va recordar Catalunya en algunes ocasions: unes
tradicions pròpies molt arrelades i un sentiment nacionalista que ha provocat
un reavivament de l’esperit independentista.
Royal Mile, Edimburg |
El
card, els tartans estampats a quadres, el golf, les ovelles i el monstre Nessie
són dels símbols més identificatius d’aquest petit país que, si en teniu
ocasió, heu de visitar.
Decidir
quants dies anar-hi de viatge no és fàcil, nosaltres al final vam estar-hi 8
dies sencers (el 9è a primeríssima hora vam agafar l’avió per tornar) i vam
organitzar la següent ruta sortint d'Edimburg, pujant a les Highlands, passant per l'illa d'Skye i tornant pels Trossachs:
Dia 1:
Edimburg
Dia 2:
Edimburg
Dia 3:
Edimburg – St Andrews – Dunnotar Castle – Ballater
Dia 4:
Ballater – Grantown on Spey – Nairn – Inverness – Drumnadrochit – Fort Augustus
Dia 5:
Fort Augustus – Eilean Donan Castle - Illa d’Skye
Dia 6:
Illa d’Skye
Dia 7:
Illa d’Skye – Glenfinnan – Fort Williams – Luss - Balloch
Dia 8:
Balloch – Aberfoyle – The Trossachs – Edimburg
Pel
que fa a l’allotjament ens vam decantar per Bed & Breakfast tots els dies
menys la última nit que vam estar en un Ibis al costat de l’aeroport. La veritat
és que un cop surts d’Edimburg no veus hotels enlloc i tot són B&B. Allotjar-s'hi és
una experiència totalment recomanable, en el nostre cas tots van ser molt
agradables, còmodes i els propietaris molt acollidors.
El
tema gastronomia és el que no ens va acabar de convèncer. Els plat nacional
escocès és el haggis, una espècie de botifarra feta amb entranyes de xai o
ovella entre altres ingredients, nosaltres no ens vam atrevir a provar-la ja
que no som gaire d’aquest tipus de menjars… vam acabar sobrevivint a base de
sandvitxos, amanides, pizzes, fish & chips i fruita, a banda dels esmorzars
que si que els toquen bé! Pel que fa a les begudes el whisky és la més
reconeguda internacionalment i la cervesa és molt popular entre els escosesos.
Un
altre tema a tenir en compte és la moneda, que és la lliura esterlina de la
mateixa manera que a tot el Regne Unit. La particularitat està en que 3 bancs
escocesos tenen la potestat de produir els seus propis bitllets, vàlids a la Gran
Bretanya, però que no acostumen a acceptar-se fora. Així que si us sobren
bitllets de lliures escoceses les heu de canviar allà perquè aquí no us les
acceptaran.
Tema clima,
no sabria què dir-vos… bé, si, porteu sempre un impermeable i roba a capes, que
pogueu posar-vos i treure-us segons la marxa, ja que el temps canvia en un
moment. Nosaltres vam tenir moltíssima sort, i a més de tenir bona temperatura,
només ens va ploure una tarda a partir de les 5 que ja és hora de retiro…
I com
a últim incís d’aquesta introducció us diré que els escocesos són extremadament
educats, simpàtics i agradables, una mica al contrari de la fama dels anglesos.
Següent etapa: Edimburg (dia 1)
Nosaltres hi vam estar l'estiu passat i en tinc un record molt entranyable, sobretot de la tranquilitat de la illa de Skye, les muntanyes, aquella verdor, la humitat, la fauna... No m'importaria gens de tornar-hi!!
ResponEliminaUna sort haver-hi estat Eva!
Petons
Anna
M'has deixat amb ganes de saber més del vostre viatge. Només he estat a Edimburg i ens va agradar molt. Respecte al menjar t'haig de dir que va ser allà on vaig tastar el meu primer vegetarià, t'imagines perquè? doncs perquè quan en van dir que un dels plats del menú era haggis, vaig decidir que era millor decantar-se per l'opció vegetariana, ha, ha! Fins al proper lliurament! Un petonet!
ResponEliminaHa ha ha! no m'estranya que et decantessis per un vegetarià, els plats allà són súper carnívors i contundents!! a veure si em fico amb la continuació, jo també tinc ganes de reviure el viatge, un petó!
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaJo vaig cada any a la zona de Stirling, ja que hi tinc uns amics allà, i tota Escòcia en general em té enamorada. Quant al clima, al juny del 2013 m'hi vaig haver de comprar un abric que abriga tant, que mai me l'he pogut posar a Barcelona!
ResponEliminaEs un dels viatges que tenim pendent, potser el proper estiu,segur que et demanaré consells!
ResponEliminaAra em toca dir-te bon agost, les maletes gairebé a punt per sortir de vacances i anar cap a casa!!!
Petons i ens llegim en setembre!
Palmira
M'ho apunto per quan hi anem!
ResponEliminaPetons, Eva!!!
Olga
Quin viatge més xulo Eva!!! Ja m'agradaria anar-hi ja, però de moment toca fer país... que també el tenim ben bonic!!! bon estiu! petons
ResponEliminaVaig a llegir la segona entrega del viatge...així recordo el nostre viatge a Escòcia amb en Marc...molt poc programat i ple d'ensurts, encara que hipermegadivertit...la pròxima vegada haurem de seguir més els teus consells!!! Petonarros!
ResponElimina