La recepta d'avui és una de les menges més típiques de la zona de Lleida.
La història diu que el seu origen s'ha de buscar a Les Avellanes i rodalies i que la coca de recapte va ser un fonament de l'alimentació durant els anys d'austeritat. A la pasta de pa s'hi va anar incorporant diferents tipus de recapte senzill, com per exemple l'arengada o la llonganissa, sempre acompanyat amb pebrot i albergínia, i a vegades també amb tomàquet i ceba.
Ingredients (2 coques del tamany de la safa de forn):
Per la massa de pa:
500 gr de farina
300 gr d'aigua
10 gr de sal
25 gr de llevat fresc
25 gr d'oli
Pel recapte:
ceba
pebrot verd i vermell
albergínia
sal
oli d'oliva
Passos a seguir:
Per preparar la massa fiquem la farina, l'aigua, la sal, l'oli i el llevat esmicolat en un bol i ho mesclem i treballem fins a obtenir una massa homogènia.
Dividim la massa en dues parts i les estirem en un gruix de menys de mig centímetre.
Tot seguit ratllem les cebes i tallem a trossets els pebrots i les albergínies, no us fico la quantitat perquè segons el seu tamany i el vostre gust en necessitareu més o menys.
Repartim la ceba per damunt de la massa, i per sobre i hi fiquem el pebrot i l'albergínia, tirem un pessic de sal i un bon raig d'oli d'oliva i ho fornegem durant aproximadament 30 minuts a 200º.
** Recepta extreta de: Lleida cuina: les receptes de les comarques de Ponent / Enric Gabandé. Lleida: La Mañana, DL 2002.
Eva quin bon rotllo començar el dia veient aquesta coca de recapte!!!! :) M'encanta! I, malauradament, és una coca que no he menjat des de fa anys i pany :( A casa meva no són gaire (per no dir gens!!) d'albergínia i si he de començar a treure això i allò i a afegir-li allò altre... ja millor faig una pizza! ;D
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
ResponEliminaEva; Una molt bona recomanació aquesta coca de recapte. Bona bonica i barata.
Salutacions Eva¡¡ :O)
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQue buena, como me encantan estas cocas,las hago de todas las verduras y sale buenísima.
ResponEliminaBesoss
Quina manera de menjar bé i vigilant el pressupost, la tradició és molt intel.ligent!
ResponEliminaPetons i bon diumenge,
Palmira
La coca de recapte és un dels luxes de la nostra cuina tradicional! M'encanta!
ResponEliminaPetonets,Eva!
Olga
Jo pensava que era indispensable coure la verdura abans de posar-la, però clar, si es a trossos petits... Lo de ratllar la ceba es una idea molt xula i no ho he provat mai. De fet acostumo a menjar aquesta coco més a l'hivern i al nadal, i em té viciada, sana i saciant, l'haig de fer ja!
ResponEliminaJo no la coneixia a n' apuesta coca. I mira que es veu fàcil de fer i bona! Me pareix una bona manera de reciclar el que es té dins la gelera. Muaks
ResponEliminaDesde sempre que m'ha agradat molt aquesta coca! I amb una mica de llonganissa....jejeje!!!
ResponEliminaClara
Que en sabeu de menjar bé els de les terres de Lleida!!! Són boníssimes les coces de recapte, però pensava que cuinaven abans les verdures! Encara més fàcil m'ho poses! Petonets!
ResponEliminaQue rica y casera esta torta la pinta es maravillosa, asi que me llevo tu receta querida amiga. Mil besicos
ResponEliminaJeje! soc autodidacta i la pizza la faig amb aquesta massa. Esperit de Soses a Palamós.
ResponElimina