Després d'unes setmanes amb clima inestable, sembla que finalment la calor ha arribat per quedar-se, així que comencem les propostes fresquetes per combatre-la.
El gaspatxo és un clàssic a moltes cuines i al blog n'hi trobareu vàries propostes: gaspatxo de meló i poma, gaspatxo de paraguaians i gaspatxo de síndria. Avui augmentem la col·lecció amb aquest de remolatxa, que vaig fer amb certa reserva (la remolatxa no és dels nostres ingredients preferits...) però que ens va encantar!
Ingredients (6 racions):
500 gr de tomàquets madurs
500 gr de remolatxa cuita
50 gr de ceba tendra
50 gr de pebrot verd
1 gra d'all
15 gr de vinagre
1 c/c de sal
1 c/c de pebre negre mòlt
30 gr d'oli d'oliva
400-600 ml d'aigua freda
Passos a seguir (tradicional):
Trossegem els tomàquest i els fiquem al vas de la batedora juntament amb la resta d'ingredients. Triturem fins que aconseguim una textura fina i reservem a la nevera fins que estigui ben fred.
Passos a seguir (Thermomix):
Trossegem els tomàquets i els posem al vas juntament amb la resta d'ingredients.
Triturem 3 min / vel. progressiva 5-10 i reservem a la nevera fins que estigui ben fred.
** Recepta extreta de: Cookidoo.
Quin color més bönic té aquesta gaspatxo! La varietat és la clau, oi?
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Palmira
Quin color més preciós que té el teu gaspatxo! Molt original!!!
ResponEliminaPetonets, Eva!
Olga