6 de juny del 2013

Cóc de llimona

Avui una proposta ideal per a esmorzar o berenar, un senzill cóc de llimona. És el tradicional cóc de iogurt amb un lleuger gustet de llimona. I com que no necessita més presentació que aquesta, vaig directa a la recepta!




Ingredients:
1 iogurt de llimona
3 mesures de iogurt de farina
1 i 1/2 mesures de iogurt de sucre
4 ous
1 mesura de iogurt d'oli de girasol o d'oli d'oliva suau
1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
1 cullerada de ratlladura de llimona o una ampolleta d'essència de llimona

Per al motlle:
mantega
farina

Passos a seguir:
Comencem buidant el iogurt en un altre recipient per tal de tenir-lo com a mesura per la resta d'ingredients.
En un bol batem els ous i el sucre fins que doblin el seu volum. Hi afegim el iogurt, l'oli, la ratlladura de llimona i batem bé fins a incorporar-ho tot. Tamissem la farina i el llevat i ho afegim a la mescla anterior fins a obtenir una massa llisa i esponjosa.
Preescalfem el forn a 180º. Mentrestant preparem el motlle greixant-ho amb la mantega i la farina per tal que no se'ns enganxi el cóc. El motlle pot ser rodó, corona... al vostre gust, jo aquest cop n'he escollit un de allargat que es coneix com plum cake.
Un cop greixat el motlle hi tirem la massa i la fornegem uns 40-45 minuts o fins que estigui cuit, ja sabeu el truc de l'agulla, veritat??
Un cop retirat del forn cal deixar-lo refredar i tot seguit desmotllar i menjar!!

Un altre cop una recepta facilíssima que no té excusa, així que espero que us animeu a fer-la i ens ho feu saber, que això ens fica moooolt contentes!!!!

I me n'oblidava... la recepta l'he extret de la revista Cocina Fácil, però l'he adaptat una mica.

8 comentaris:

  1. Un pastís clàssic que no falla mai! Lleva bé, agrada a tothom i es pot preparar amb nens! Què més podem demanar? ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, és un èxit assegurat per molt poqueta feina ;-)

      Elimina
  2. Aquest pastis mai falla! és tant bo! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un clàssic i boníssim! Gràcies Roser, un petó!

      Elimina
  3. Eva, acabo de guardar-me aquest cóc per fer-lo, a veure si puc aquest cap de setmana! Ja us explicaré.
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pili, només que treguis un ratet el tens fet en un plis, i és força agraït!! Gràcies pel comentari, un petó!!

      Elimina
  4. Respostes
    1. I tan, clàssic però bo, cada cop que l'he dut a algun lloc no n'ha quedat gens ni mica! Un petó!

      Elimina