3 de novembre del 2013

Mongetes gratinades amb pernil

Aquesta recepta de mongetes gratinades ens l'ha fet arribar l'Antonieta, i igual que el flam de nata amb bescuits i el pastís de poma que ens havia enviat anteriorment, a casa ha triomfat.

A més ja us vaig comentar que aquest estiu l'hort ha donat moltíssimes mongetes i mentre feia calor en vaig gastar moltes fent-ne amanida, però ara ja comença a venir més de gust alguna cosa calenta. Així que ja tinc una altra opció a banda de la típica verdura de mongeta amb patata.


Antonieta

Ingredients (per a 2 persones):
½ quilo de mongeta fina
1 ceba mitjana
1 dent d'all
julivert
1 tomàquet o 4 cullerades de sofregit de tomàquet
1 fulla de llorer
uns quants retallets de pernil salat
formatge ratllat

Passos a seguir:
Bullim les mongetes, les escorrem i les reservem. Tot seguit sofregim una mica la ceba amb l’all, el julivert i el tomàquet. Ho sapebrem i quan ja estigui ben cuit hi afegim els retalls de pernil i les mongetes i ho deixem un parell de minuts per tal que marinin tot els ingredients. Per últim ho posem a gratinar amb formatge ratllat fins que comenci a desfer-se.

Opcions: podeu condimentar amb una mica de pebre negre, orenga, alfàbrega i vi blanc.


Les meves!

Senzillament boníssimes! Gràcies Antonieta!


Ho han fet...

Anabel


32 comentaris:

  1. molt bé, receptes anticolesterols i anti de tot, visca la verdura!

    ResponElimina
  2. Qué bo amb la capa de formatge gratinat, ha de ser deliciós.
    Petons.

    ResponElimina
  3. He fet aquest plat però mai l´he gratinat, ha de ser molt bo, la propera vegada ho faré seguint la teva recepta. Un petonet

    ResponElimina
  4. Jo havia menjat les mongetes així però sense gratinat amb el formatge. Segur que als meus fills els encantaria i, com nosaltres també collim mongetes encara, ja tinc una variant més de la verdura bullida de sempre. Petons.

    ResponElimina
  5. De petits me mare sovint ens feia mongetes saltejades amb pernil. Amb el toc del gratinat encara ha de quedar més bo!

    ResponElimina
  6. Un plat boníssim!! Les mongetes es una de les verdures que més m'agraden :)
    petons

    ResponElimina
  7. Quin plat més bo! Ideal per gaudir-lo un diumenge amb la familia quan fa fred! M'apunto la recepta! Petons

    ResponElimina
  8. Una molt bona idea per fer més apetitoses les verdures! Petonets!

    ResponElimina
  9. que ricas eva! en casa las hago a veces para cenar y nos encantan, un plato sano y sabroso con el jamoncico, unbesote

    ResponElimina
  10. Qué buen plato! Me gustan mucho las judías y jamás las he preparado así. En mi casa lo típico era hervidas con patata,huevo y el que quisiera carne, algún filete o chorizo, normalmente. Y están buenísimas, pero apetece cambiar y probar otras combinaciones. Así que esta queda apuntada, que para estos días oscuros y otoñales va perfecto :) UN beso

    ResponElimina
  11. Les dos primeres receptes de l'Antonieta em semblen molt bones però jo que soc més de salat la recepta d'avui la veig perfecta!!! A més sempre em ve de gust preparar les mongetes d'una manera una mica diferent!
    Gràcies per compartir la recepta!
    Molt bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  12. Suelo prepararlas así pero sin el paso final del gratinado, segur que els meus fills no deixaríen ni una al plat!! Un petó

    ResponElimina
  13. Una opció ben bona per menjar verdura, i gratinada encara més deliciosa!! petons

    ResponElimina
  14. Ostras! la meva mare el feia igual!!! M'encanta i estan boníssimes!

    ResponElimina
  15. Boníssimes aquestes mongetea camuflades!!! ;-)

    ResponElimina
  16. Deuen ser bonísimes. Ho provaré a veure si al meu fill amb el gratinat hi possa menys entrebancs.
    Petons!

    ResponElimina
  17. Mi querida Eva, que plato mas sano y rico, te ha quedado divino. Mil besicos cielo

    ResponElimina
  18. Un plat ben bo ple de vitamines. Petonets noies

    ResponElimina
  19. Qué buen gratinado, super apetecible, fabuloso!!!

    ResponElimina
  20. Un plat senzill ràpid de fer i boníssim.

    ResponElimina
  21. Bona manera de fer les mongetes, inclús els nens segur que els agrada.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. La veritat és que és una bona manera de cuidar-les, m'encanta!

    ResponElimina
  23. Hola guapisima, ja soc aqui!!! M'encanta aquesta recepta que has fet!!! Mai havia vist gratinar unes mongetes, pero m'encanta ala idea!!! Estic contenta de tornar a llegir-te! Petons nena

    ResponElimina
  24. Buah! Me l'apunto! A casa, per menjar verdures, sempre fem les avorrides "patates amb mongeta tendra". La meva germana n'està farta i ja no sap com menjar-s'ho XD (adolescents de 13 anys). Estarà contentíssima quan li faci algun dia això!
    Petons ^^

    ResponElimina
  25. Madre mia que rico y que sano!! mmmmmm pues con tu permiso me lo apunto
    Besos

    ResponElimina
  26. Me super encanta, menuda pinta rica que tiene, irresistible!! :)
    Un abrazo!!

    ResponElimina
  27. Eva, m'encanten les mongetes fetes així. Molt bon plat.
    Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  28. Boníssimes m'encanten les mongetes, i així no les he fetes mai.
    M'encanta la presentació de les cassoles de terrissa, tan quedat genial.
    I a més molt saludable.
    Un petó de http://cuinanatura.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  29. M'agrada molt aquest plat i el toc del gratinat li va de maravella.
    Petons!

    ResponElimina