A més ja us vaig comentar que aquest estiu l'hort ha donat moltíssimes mongetes i mentre feia calor en vaig gastar moltes fent-ne amanida, però ara ja comença a venir més de gust alguna cosa calenta. Així que ja tinc una altra opció a banda de la típica verdura de mongeta amb patata.
Antonieta |
Ingredients (per a 2 persones):
½ quilo de mongeta fina
1 ceba mitjana
1 dent d'all
julivert
1 tomàquet o 4 cullerades de sofregit de tomàquet
1 fulla de llorer
uns quants retallets de pernil salat
formatge ratllat
Passos a seguir:
Bullim les mongetes, les escorrem i les reservem. Tot seguit sofregim una mica la ceba amb l’all, el julivert i el tomàquet. Ho sapebrem i quan ja estigui ben cuit hi afegim els retalls de pernil i les mongetes i ho deixem un parell de minuts per tal que marinin tot els ingredients. Per últim ho posem a gratinar amb formatge ratllat fins que comenci a desfer-se.
Opcions: podeu condimentar amb una mica de pebre negre, orenga, alfàbrega i vi blanc.
Les meves! |
Senzillament boníssimes! Gràcies Antonieta!
Ho han fet...
Anabel |
Quin goig de plat! I qué saludable!!!!
ResponEliminamolt bé, receptes anticolesterols i anti de tot, visca la verdura!
ResponEliminaQué bo amb la capa de formatge gratinat, ha de ser deliciós.
ResponEliminaPetons.
He fet aquest plat però mai l´he gratinat, ha de ser molt bo, la propera vegada ho faré seguint la teva recepta. Un petonet
ResponEliminaJo havia menjat les mongetes així però sense gratinat amb el formatge. Segur que als meus fills els encantaria i, com nosaltres també collim mongetes encara, ja tinc una variant més de la verdura bullida de sempre. Petons.
ResponEliminaDe petits me mare sovint ens feia mongetes saltejades amb pernil. Amb el toc del gratinat encara ha de quedar més bo!
ResponEliminaUn plat boníssim!! Les mongetes es una de les verdures que més m'agraden :)
ResponEliminapetons
Quin plat més bo! Ideal per gaudir-lo un diumenge amb la familia quan fa fred! M'apunto la recepta! Petons
ResponEliminaUna molt bona idea per fer més apetitoses les verdures! Petonets!
ResponEliminaque ricas eva! en casa las hago a veces para cenar y nos encantan, un plato sano y sabroso con el jamoncico, unbesote
ResponEliminaQué buen plato! Me gustan mucho las judías y jamás las he preparado así. En mi casa lo típico era hervidas con patata,huevo y el que quisiera carne, algún filete o chorizo, normalmente. Y están buenísimas, pero apetece cambiar y probar otras combinaciones. Así que esta queda apuntada, que para estos días oscuros y otoñales va perfecto :) UN beso
ResponEliminaLes dos primeres receptes de l'Antonieta em semblen molt bones però jo que soc més de salat la recepta d'avui la veig perfecta!!! A més sempre em ve de gust preparar les mongetes d'una manera una mica diferent!
ResponEliminaGràcies per compartir la recepta!
Molt bona setmana,
Palmira
Suelo prepararlas así pero sin el paso final del gratinado, segur que els meus fills no deixaríen ni una al plat!! Un petó
ResponEliminaMolt bona opció!!!
ResponEliminaUna opció ben bona per menjar verdura, i gratinada encara més deliciosa!! petons
ResponEliminaOstras! la meva mare el feia igual!!! M'encanta i estan boníssimes!
ResponEliminaBoníssimes aquestes mongetea camuflades!!! ;-)
ResponEliminaDeuen ser bonísimes. Ho provaré a veure si al meu fill amb el gratinat hi possa menys entrebancs.
ResponEliminaPetons!
Mi querida Eva, que plato mas sano y rico, te ha quedado divino. Mil besicos cielo
ResponEliminaUn plat ben bo ple de vitamines. Petonets noies
ResponEliminaQué buen gratinado, super apetecible, fabuloso!!!
ResponEliminaBen gratinadetes, que bones!
ResponEliminaUn plat senzill ràpid de fer i boníssim.
ResponEliminaBona manera de fer les mongetes, inclús els nens segur que els agrada.
ResponEliminaUna abraçada
La veritat és que és una bona manera de cuidar-les, m'encanta!
ResponEliminaHola guapisima, ja soc aqui!!! M'encanta aquesta recepta que has fet!!! Mai havia vist gratinar unes mongetes, pero m'encanta ala idea!!! Estic contenta de tornar a llegir-te! Petons nena
ResponEliminaBuah! Me l'apunto! A casa, per menjar verdures, sempre fem les avorrides "patates amb mongeta tendra". La meva germana n'està farta i ja no sap com menjar-s'ho XD (adolescents de 13 anys). Estarà contentíssima quan li faci algun dia això!
ResponEliminaPetons ^^
Madre mia que rico y que sano!! mmmmmm pues con tu permiso me lo apunto
ResponEliminaBesos
Me super encanta, menuda pinta rica que tiene, irresistible!! :)
ResponEliminaUn abrazo!!
Eva, m'encanten les mongetes fetes així. Molt bon plat.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana.
Boníssimes m'encanten les mongetes, i així no les he fetes mai.
ResponEliminaM'encanta la presentació de les cassoles de terrissa, tan quedat genial.
I a més molt saludable.
Un petó de http://cuinanatura.blogspot.com.es/
M'agrada molt aquest plat i el toc del gratinat li va de maravella.
ResponEliminaPetons!