Ingredients (10-12 racions):
Per la base:
150 gr de galetes (jo vaig utilitzar-les sense gluten per tal que en poguéssim menjar tots)
100 gr de mantega desfeta
Pel pastís:
150 gr de xocolata 72% de cacau
150 gr de xocolata amb llet
150 gr de xocolata blanca
750 ml de llet sencera
750 ml de nata per montar
3 sobres de quallada
80 gr de sucre
Passos a seguir:
Barregem les galetes triturades amb la mantega, formem una pasta i la fiquem al fons d'un motlle desmontable prèviament greixat (que sigui grandet, de 24-26 cm). Premem amb una cullera o un vas perquè quedi una pasta compacta, tapant les juntes del motlle per tal que no s'escapi el líquid. Un cop fet reservem a la nevera.
Per fer la primera capa de xocolata fiquem un cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata negra, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 40 gr de sucre i 1 sobre de quallada. Anem remenant fins que es desfaci i s'integri tot, vigilant que no arribi a bullir. Ho tindrem al foc aproximadament uns 5-6 minuts per assegurar-nos que després qualli bé. Passat aquest temps, bolquem aquesta barreja sobre la base de galeta i la deixem a temperatura ambient uns minuts. Tot seguit ho fiquem al congelador mentre preparem la següent capa. Cal que abans de ficar la següent capa la primera estigui una mica quallada perquè sinó es partiria.
Per fer la segona capa fiquem el cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata amb llet, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 40 gr de sucre i 1 sobre de quallada, i procedim de la mateixa manera que abans.Abans de bolcar la massa sobre la de xocolata negra agafem una forquilla i fem unes ratlles sobre d'aquesta, per ajudar que ambdues capes s'agafin millor. Bolcarem la barreja deixant-la caure sobre el revers d'una cullera, per tal que sigui una caiguda més suau. Igual que abans, deixem atemperar una mica i reservem al congelador.
Per fer la tercera capa fiquem el cassó al foc i hi afegim els 150 gr de xocolata blanca, 250 ml de llet, 250 ml de nata i el sobre de quallada i fem exactament el mateix que en la capa anterior. Jo en aquesta capa no hi he ficat gens de sucre perquè la xocolata blanca ja és prou dolça, però al gust. Un cop estigui a temperatura ambient reservarem el pastís d'un dia per l'altre dins de la nevera.
Abans de servir només cal desmotllar i decorar si us ve de gust. La textura és similar a la d'un flam i es noten els sabors dels tres tipus de xocolata, així que si en sou adictes, aquest és el vostre pastís!
La recepta és una mescla entre les receptes de la Tere de Las María Cocinillas y l'Isasaweis, però veureu que he adaptat les quantitats de sucre al meu gust i així va agradar, així que vosaltres mateixos ;-)
L'han fet...
M. Teresa |
Anabel |
Judith |
Me encanta cómo se te ha quedado Eva!! Tiene que estar riquísima, no la he probado nunca pero si lleva chocolate me encantará.
ResponEliminaEnhorabuena por la entrada 100, y feliz Navidad!! Un besito
T'ha quedat molt ben presentada aquesta tarta, Eva. No n'he fet mai, però és una bona idea per aquestes festes. Me l'apunto. Petons.
ResponEliminaA casa també el vam fer i va quedar boníssim!!
ResponEliminaMoltes felicitats!! 100 entrades!! això no és poc!
ResponEliminael pastís de celebració es veu súper bo
petons
Com que en som en grau superlatiu...de xocoaddictes vull dir....l'haurem de fer!
ResponEliminaFelicitats Eva, per les 100 i pel pastís, que t'ha quedat impressionant ...
ResponEliminaA casa l'he fet un parell de vegades i no falla, desapareix ràpid! No sabem quina de les capes és més bona... o bé, la combinació de les tres...
Un petó i bones festes!
Laura
Ostres doncs jo encara no l'he fet mai i a casa la xocolata... com sigui, del color que sigui i a l'hora que sigui així que l'apunto a la llista de pendents!
ResponEliminaGràcies Eva!! :)
Jo el vaig menjar dissabte...i va quedar molt bo! Noies, cada dia us supereu!
ResponEliminaSiguis qui siguis... m'alegro que t'agradés!! ;-)
EliminaT'ha quedat perfecte aquest pastis. Jo l'he fet uan vegada i segur que el repeteixo.
ResponEliminaPetons
ara a per 100 entrades més!!! enhorabona guapa. molts petonets
ResponEliminaMoltes felicitats per les 100 entrades del blog!
ResponEliminaEs un pastís molt bo amb les tres xocolates, t'ha quedat molt bé.
Petons.
Molt bo, Eva!!!! Boníssim!!!! Felicitats per les 100, vinga! Ara 100 més!!!
ResponElimina;-)
Siii i tant, a per les següents 100!!
EliminaUn pastís irresistible per als amants de la xocolata!! Petonets!
ResponEliminafelicidades por estos 100 y a seguir.Es un pastel tremendo de bueno,puro chocolate¡
ResponEliminaBon Nadal
Peto
Tot un clàssic de la blogosfera, que té l'èxit assegurat.
ResponEliminaJo, que bé t'ha quedat. Jo vull un tros.
ResponEliminaPetons i bones festes.
Que delicia! Y te quedó perfecto! Te iba a decir que genial para estas fechas, pero es que a mi me encanta todo el año!! Delicioso!!
ResponEliminaUn abrazo!!
Quin aspecte més bo, sempre dic que el farè a veure si amb la teva recepta finalment m' animo.
ResponElimina100 felicitats !!!
Caram quina bona pinta aquet pastís.
ResponEliminaAmb les tres xocolates uhmmmm
Felicitats per l'entrada 100!!!
Un petonas!
http://cuinanatura.blogspot.com.es/
És un clàssic que ajuda a quedar bé sempre!!!
ResponEliminaBon Nadal i millors àpats per a tots!
PTNTS
Dolça
Te un aspecte impressionant i ja em puc imaginar lo bó que ha de ser... ummmm! Moltes felicitats per les 100 entrades .
ResponEliminaPortava uns dies despenjada del blog i sense poder visitar les vostres cuines, així que ara que tinc vacances em pensó possar al dia de tot!
Que tinguis unes bones festes.
Bon Nadal!!!
Petons!
L'he vist mil vegades i mai m'acabo de decidir, però l'hauria de fer ja, això de convinar les tres xocolates està bé. Us ha quedat genial!
ResponEliminaBon nadal ;)
Hola Eva,
ResponEliminaUn pastís deliciós! Amb xocolata triomfa a taula. Per cert, estic preparant una trobada blogaire a Tarragona per al dia 22 de febrer. Aviat ho posaré al blog. Podràs venir?
Una molt bona entrada d'any Eva,
Nani