10 de juliol del 2014

Canestrelli {Itàlia}

Com cada dia 10 toca recepta del repte #reposterasporeuropa. Aquest mes el destí és Itàlia, i us confesso que vaig estar temptada a fer el clàssic i súper conegut tiramisú, perquè no l'he fet mai...  però el motiu és que la meva germana petita té aquest postre com a especialitat ;)

Continuo, doncs, deixant-lo a les seves mans, i al final m'he decantat per unes galetes típiques de la zona del Piemont i la Ligúria, conegudes per la seva forma de margarida.

Les canestrelli són similars a les Spitzbuben suïsses que vaig publicar fa uns mesos, però he de reconèixer que la feinada que em van suposar aquestes últimes les fica també per davant. Tot i això, són unes galetes força bona, que recorden al sabor de les típiques galetes de mantega.




Som-hi!




Ingredients (40 unitats aprox.):
150 gr de mantega a temperatura ambient
200 gr de farina de rebosteria
100 gr de maizena (farina de blat de moro)
60 gr de sucre llustre + per decorar
3 rovells d'ou
1 polsim de sal
1 cullerada petita d'essència de vainilla

Passos a seguir:
En un bol batem la mantega amb el sucre llustre, la sal i la vainilla.
Hi incorporem els rovell d'ou, i després, a poc a poc, les farines prèviament barrejades. Ho amassem una mica, fiquem la massa entre dos papers de forn i amb corró l'estenem fins que tingui un gruix d'aproximadament 5 mm.

Fiquem la massa a la nevera 30 minuts perquè s'endureixi i puguem tallar-la més fàcilment.
Passat aquest temps preescalfem el forn a 200º, i mentre s'escalfa anem tallant les galetes amb un tallador amb forma de margarida. Les fiquem sobre una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat i les fornegem durant 8 minuts.

Aquestes galetes no han d'agafar color, encara que us sembli que no estan cuites podeu treure-les del forn, ja que s'enduriran quan perdin l'escalfor. Passats 5 minuts les fiquem sobre una reixeta, feu-ho amb l'ajuda d'una espàtula perquè no se us trenquin.




Quan estiguin totalment fredes les empolvorem amb sucre llustre i a gaudir-ne.

Us recomano que les feu d'un dia per l'altre perquè guanyen molt en sabor i textura.




A més, com totes les galetes, són un regal ideal per si heu de fer un detall a algú, només cal que ho fiqueu en una bossa bonica i llestos!




Recepta extreta de: Saboragalletas

19 comentaris:

  1. Caram, queden molt boniques! i sense dubte, són uns dolços més desconeguts que el popular tiramisú, que ja és boníssim, ja, però que també cal fer només de tan en tant. La teva proposta de galetes queda molt lluÏda, això que no siguin torrades encara les fa més delicades. Bona proposta, Eva!

    ResponElimina
  2. t'han quedat espectaculars i aMmb lo q m'agraden a mi les galetes. no les coneixia pas, moltes gràcies

    ResponElimina
  3. Madre mía que perfección de galletas!!! Te han quedado geniales y seguro que están deliciosas!!

    Yo me he estrenado este mes con el reto y lo he hecho con una Panna Cotta de Nutella y frutos rojos!

    Besos!

    http://bakelosophy.blogspot.com.es/2014/07/panna-cotta-de-nutella-y-frutos-rojos.html

    ResponElimina
  4. Perfectes!!! T'han quedat perfectes!! Gràcies per ampliar-nos els coneixements sobre rebosteria italiana!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Què boniques són, i per regalar ideals! Ara me'n menjaria un parell amb el cafè. Petons.

    ResponElimina
  6. Que maques! m'encantes aquestes galetes de mantega que no son torrades, són precioses i estan boníssimes, jo nomes en faig per Nadal i es una tonteria perquè menjar-les les menjaria cada dia... a veure si m'animo i faig aquestes que t'han quedat tan maques! Un petó guapa!
    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  7. Que bones per favor!!! Aquestes els apunt perque estic segura de que ens encantaràn a casa!!! Una maravella de pastes. Una abraçada forta!

    ResponElimina
  8. Que bonic que es veu aquest regalet, i que bones deuen ser tan ensucradetes.
    Petonets bonica a gaudir del descans i de les galetes!!!:))))

    ResponElimina
  9. Wow!! Amb el que m'agraden les galetes!! Quina pinta més bona!! Les faré aviat!!
    Un petó!
    Sílvia (Noma Cakes)

    ResponElimina
  10. Queden genials! Tenen molt bona pinta! M'ho apunto!!
    És la primera vegada que participo al repte i he fet Limoncello... Espero que t'agradi...

    Petons,
    Begoña

    ResponElimina
  11. Umm tienen que estar geniales se me hace la boca agua.Me ha encantado tu post, tienes cosas muy interesantes, felicidades por tu bloc. Te invito a visitar el mio, esta semana, ¡¡Nos montamos una fiesta!! Pero no cualquier fiesta, una con detalles únicos, y cargadita de buenas ideas, para que vuestros eventos nunca vuelvan a parecer aburridos e insípidos, ¿Te vienes? Único requisito, pasárselo bien. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  12. Quina bona quantitat de galetes per fer el café o portar-les a qualsevol dinar estiuenc i quedar molt bé.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Ummm qué ricas.
    Me recuerdan a las linzer cookies.
    Me apunto la receta.
    Besitos

    ResponElimina
  14. La cuina italiana és plena de moltes sorpreses...no et pots quedar només en les pizzes perquè en el món dolç també té un munt de receptes interessantíssimes com aquestes! Quina bona pinta!

    ResponElimina
  15. No havia sentit a parlar mai d'aquest "Canestrelli". Tenen una pinta boníssima! El menjar italià m'encanta, més igual si és pizza, pasta, amanida caprese, canoli... i ara m'apunto aquesta!
    Petons

    ResponElimina