La lasanya vegetal és un plat que acostumem a fer sovint a casa, ja hi ha publicades dues versions de lasanya de verdures al blog, però aquest cop l'hem feta una mica més complerta afegint-hi proteïna en forma de soja texturitzada.
Ja l'havia utilitzat fent macarrons amb soja texturitzada, i la veritat és que queden boníssims i només lleugerament diferents als fets amb carn.
Us animeu a provar-la?
Ingredients (4 racions):
4 làmines de lasanya fresca (o 12 de lasanya precuinada)
1 ceba
50 gr de soja texturitzada
1/2 carabassó
2 pastanagues
1 albergínia
1 pebrot vermell
6 c/s de salsa de tomàquet
1 bola de mozzarella fresca
pa ratllat
c/s : cullerada sopera
Passos a seguir:
Comencem ficant la soja a remull en abundant aigua, durant uns 15 minuts. Un cop passat aquest temps l'escorrem bé i la reservem.
Tallem la ceba a trossos petits i la sofregim en una paella amb una mica d'oli. Passats uns minuts hi afegim la soja escorreguda i deixem que sofregeixin juntes fins que la ceba comenci a estar transparent. Afegim el pebrot i les pastanagues també a trossos, coem uns minuts i finalment afegim el carabassó i l'albergínia trossejats i continuem sofregint. Quan ja estiguin totes les verdures cuites afegim la salsa de tomàquet, mesclem bé i apartem del foc.
Per muntar la lasanya fiquem a la base d'una safata apta per a forn una mica d'oli per greixar-la i a sobre hi fiquem una làmina de lasanya, que cobrirem amb una part de les verdures i la soja, i així successivament fins a acabar amb la última làmina.
Tallem la bola de mozzarella a rodanxes fines i la repartim per la superfície de la lasanya. Empolvorem amb una mica de pa ratllat i fornegem a 200º durant uns 10 minuts, els últims 2-3 minuts amb l'opció de gratinador perquè ens quedi ben torrada.
Quina pinta més bona, Eva!! L'haig de tastar aquesta soja, però no soc capaç de trobar-la al Veritas! Pot ser que es digui d'una altra manera? Si no provaré amb un herbolari. Un petonet!!!
ResponEliminaLlegint les teves entrades sempre descobreixo nous productes! Petonarros guapíssima!!!
ResponEliminaÉs molt fina aquesta soja i realment pot passar perfectament per "carn" en segons quins plats. Aquesta Lasagne teva es veu molt bona! Jo la faig servir a vegades per fer macarrons a la "bolognesa" i sempre funciona! I cola com a carn ;))
ResponEliminaBona setmana guapa!!
Petons
Es una manera ideal per anar descubrint la soja texturitzada, oi? Una lasanya boníssima i saludable, perfecta!
ResponEliminaDe les receptes que sempre m'agraden!
Petons i bona setmana
palmira
ResponEliminaEva; Cuinant entre llibres... passes pàgina -lasanya- passes a la següent i un capítol nou... i un altre cop lasanya i... amb un final sorprenent de bo al paladar¡¡¡
Salutacions Eva¡¡ :O)
Es una alternativa a la carn i barrejada amb les verdures queda molt bona.
ResponEliminaUna bolonyesa feta amb la soja texturitzada passa com si fos carn.
Petons.
Mmmm quina pinta! m'agrada molt la lasanya de verdures però no l'he fet mai amb soja texturitzada...o provaré. Saps on puc comprar-la?
ResponEliminaHola Mabel! En herboristeries i botigues de dietètica en venen, espero que en trobis i puguis provar-la ;-)
EliminaSaníssima lasanya i boníssima!buscaté també la soja texturitzada. petons
ResponEliminaNostros la soja texturitzada la empram sobre tot, per fer macarrons a la bolonyesa. Canviant la carne picada per soja, menjam un plat vegetarià. La lasanya no l´he probada de fer mai, però segur que ens encantaría. Prenc nota de la recepte. Muaks
ResponEliminaOhh! Fa la mateixa fila que la carn. Com és de gust?? Té molt bona pinta!
ResponEliminaClara
Hola Clara, agafa el gust del sofregit, així que boníssima!
EliminaCal dir..."Us animeu a TASTAR-LA?"
ResponEliminaMoltes gràcies per la recepta. Boníssima!