Fa unes setmanes l'Anna de Retalls de cuina va publicar una recepta d'unes magdalenes amb farina de garrofa i em va picar la curiositat quan vaig llegir que l'utilitzava com a placebo de la xocolata, aconseguint unes mossegades més saludables.
El més difícil d'aquesta recepta és aconseguir-ne la farina, però un cop localitzada no em va costar res d'engegar el forn i fer-les. El resultat són unes magdalenes molt esponjoses, amb gust que si que recorda el cacau (!!) i a més són aptes per celíacs, ideals oi?
Ingredients (12 magdalenes):
130 gr. de farina d'arròs
40 gr. de farina de garrofa
30 grams de Maizena
15 gr de llevat químic
110 gr. de sucre blanc
3 ous
la ratlladura d'una taronja
25 gr. de suc de taronja
50 gr. d'oli de girasol
un polsim de sal
Passos a seguir:
Per tal de potenciar l'aroma de taronja barregem amb les mans el sucre amb la ratlladura. Hi afegim els 3 ous i mesclem amb una batedora fins que la mescla dobli el volum. Hi afegim el suc de taronja i l'oli de girasol, i tornem a mesclar. Per acabar afegim els ingredients secs: la farina d'arròs, la Maizena, la farina de garrofa, el llevat i la sal. Integrem tots els ingredients i un cop fet deixem la massa a la nevera durant 1 hora.
Encenem el forn, dalt i baix, a 250 grams. Mentre s'escalfa repartim 12 càpsules de paper als forats del motlle de fer magdalenes i les omplim amb la massa, fins a unes 3/4 parts de la seva capacitat. Quan el forn estigui calent fiquem el motlle dins i baixem la temperatura a 220º. Coem durant 10 minuts o fins que quan clavem una agulla aquesta surti neta. Les deixem refredar i ja tenim esmorzar i berenar per uns dies!
Gràcies Anna, pel descobriment d'aquesta farina i per tantes altres receptes boníssimes!!
Recepta extreta de: Retalls de cuina
Jo també vaig llegir la recepta Eva i em van deixar ben encuriosida però és el que tu dius: trobar la farina! La d'arròs no és cap problema però la de garrofa... hauré de mirar si la trobo la setmana vinent a Girona perquè aquí és molt difícil i desprès de veure les teves: no puc trigar a provar-les!!! :)
ResponEliminaPetons guapa
Moltes gràcies a tu per provar-la a casa! T'han sortit genials! Ja em diràs si sents l'efecte "placebo", ha,ha!! Un petonarro!
ResponEliminaMoltes gràcies a tu per provar-la a casa! T'han sortit genials! Ja em diràs si sents l'efecte "placebo", ha,ha!! Un petonarro!
ResponEliminaQuin bon aspecte! Noies això s´ha d'explicar, eh? l´efecte placebo vull dir..jejeje...
ResponEliminaTenen molt bona pinta he de dir aquestes magdalenes! A Girona van probar força coses amb aquesta farina i té un sabor deliciòs tot i que la polyanna diu que no es cacau!
ResponEliminaPetons i bona setmana
palmira
mmm quina pinta! jo la farina de garrofa l'he fet servir per a fer pastissos tipus coc com a subtitut de la xocolata però mai havia provat per magdalenes haure d'intentar-ho. una abraçada
ResponEliminaTinc un paquet de farina d'arròs del Molí de Rafelet que em penso que ja sé com el transformaré!!! T'han quedat molt maques! I han de ser molt bones...
ResponEliminaPetonets, Eva!
Olga
ResponEliminaEva; Unes magdalenes que són per celíacs i a més a més "placebo xocolata"... aixó s'ha de provar.
Salutacions Eva¡¡ :O)
Mi querida amiga, nunca he usado esta harina, pero siempre he oido hablar de ella, estas magdalenas te han quedado divinas, asi que seguro que es buena harina para todo. Mil besicos cielo
ResponEliminaN´he probat qualque vegada de farina de garrofa i m´agrada molt. M´encanten aquestes receptes tan integrals i saludables. Tenen una pinta bonísima!! Muaks
ResponEliminaTe han quedado estupendas, nunca he probado esta harina, seguro que quedan bien ricas.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ohhh, t'han quedat de luxe!! El que no he utilitzat jo mai és la farina d'arròs...
ResponEliminaClara
Alguna vegada havia llegit això de què era similar a la xocolata en quan a repostería, just mirava un blog que feia cookies amb aquesta farina i penso que l'hauria de provar, que encara no m'imagino quin gust i quin resultat pot donar... Això sí, molt bona pinta Eva!!
ResponEliminaDoncs t'han quedat fantàstiques!!! ara tenim gran ventall de farines, som afortunats! petons
ResponEliminaSemblen ben bé de xoco, i si, a més, el gust hi té retirada...ja no es pot demanar més!!! Petonarros!
ResponElimina