14 de desembre del 2016

Pastís de formatge i remolins de maduixa

La meva cuina encara no està gaire nadalenca, potser també ho fa el fet que a mi no em toca cuinar durant les festes, tinc sort i vaig de convidada. Tot i així avui us porto un pastís de formatge que bé pot servir per a rematar un bon dinar dels que aviat celebrarem, almenys a casa és unes postres que sempre triomfen!






Ingredients:

Base:
150 gr de galetes (les que preferiu)
70 gr de mantega desfeta

Farciment:
600 gr de formatge d’untar
200 ml de nata
150 gr de sucre
3 ous

Cobertura:
200 gr de maduixes + 40 gr de sucre o 200 gr de melmelada de maduixes

Passos a seguir: 

Encenem el forn a 180º i col·loquem a l’interior una safata gran amb aigua, on dins pugui caber-hi el motlle de 20 cm on courem el pastís al bany maria.

Triturem les galetes, les barregem amb la mantega desfeta i les posem a la base del motlle desmontable de 20 cm. Les apretem bé amb l’ajuda d’una cullera o d’un vas i reservem a la nevera.

Mentre es refreda la base mesclem el formatge amb el sucre i quan estigui ben integrat afegim la nata, integrem, i afegim els ous d’un en un. En tot aquest procés no s’ha de batre, sinó simplement integrar, podem fer-ho perfectament amb unes baretes manuals, així la mescla no agafarà aire i no s’esquerdarà al fornejar. Repartim el farciment sobre la base que havíem reservat.

Per preparar la cobertura triturem les maduixes amb el sucre i les fiquem en un cassó al foc durant uns 8-10 minuts fins que s’espesseixin lleugerament o, si com ara, no és temporada de maduixes, agafem la melmelada, la fiquem en un cassó al foc i també l’escalfem uns minuts. Si és molt espessa afegim una mica d’aigua, ben a poc a poc, fins a obtenir la textura desitjada. Si hi ha trossos de fruita triturem bé perquè quedi ben fina.

Un cop tenim la cobertura enllestida amb l’ajuda d’una cullereta n’anem deixant caure gotes sobre el farciment, i amb un escuradents o broqueta formem les espirals.
Folrem bé el motlle per la seva part exterior amb paper d’alumini, perquè no ens entri aigua, i el col·loquem dins del recipient amb aigua que tenim al forn. Fornegem a 180º durant 15 minuts, i després baixem la temperatura a 110º i continuem la cocció durant uns 75 minuts més. Passat aquest temps apaguem el forn i deixem refredar el pastís a l’interior. Un cop fred el deixem a la nevera unes hores, millor si és tota la nit.

Lo ideal és fer el pastís pel matí, deixar-lo refredar bé durant la tarda i refrigerar-lo durant tota la nit.

Repetireu!

** Recepta extreta de: Kanela y limón

11 comentaris:

  1. Ets la reina dels pastissos de formatge!!! I no dubtis que poden ser les postres de qualsevol àpat: són ideals perquè s'adapten a tot! T'ha quedat ben bonic!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Unes postres ideals, un pastís de formatge passa molt bé. T'ha quedat molt maco amb els remolins.

    ResponElimina
  3. Ja t'ho dic jo que ets la reina dels pastissos de formatge! Mmmmm....molt bo! I bonic!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Jo crec que aquest pastís sempre triomfa!!!
    Clara

    ResponElimina
  5. Et passa com a mi!! Però no em perdonen les postres...Es veu deliciós el teu pastís.

    ResponElimina

  6. Eva; Sembla que els pastissos de formatge t'agraden. veritat...?
    Uns postres molt mengívols per aquets dies de Nadal.
    Salutacions Eva¡¡ :O)

    ResponElimina
  7. em robes el cor amb aquest postre!!! sobretot perquè té tan pocs ingredients!!! petons

    ResponElimina
  8. Això d'anar de convidada noia és tot un luxe, ja m'agradaria a mi com a regal de nadal :O)
    Un pastís deliciòs i amb molt bona pinta, aquests remolins són hipnòtics per dir me que en mengi un tall!
    Et desitjo unes molt bones festes, que toca temps de vacances a casa per nosaltres!!
    Petons,
    Palmira

    ResponElimina
  9. Eva, sempre m'ha atret molt la combinació de formatge fresc amb maduixes: així, en pastís, en gelat, i en tota mena de postres... Però, vols que et digui que encara no n'he fet mai cap, com aquest? Te'n robaria un tallet, perquè té una pinta deliciosa!!
    Petons!
    Oriol

    ResponElimina
  10. La pinta és espectacular i el pastís de formatge és un dels meus preferits així que segur que cau! Una abraçada

    ResponElimina
  11. Que bueno!!!Una tarta perfecta y rica con esos remolinos de fresa.
    Besoss

    ResponElimina