Fa uns dies vaig veure per Instagram aquest paté de llenties vermelles, i com que fa temps que en tinc a casa i encara no les havia provat vaig fer-lo en un moment.
Aquestes llenties de color taronja no tenen pell, el que les fa ideals per les persones amb problemes digestius, i són perfectes per cuinar cremes, purés o sopes. Tenen un alt contingut un ferro, zinc, seleni, hidrats de carboni, proteïnes, etc. Després de la cocció el seu color es més aviat groguenc.
Aquest paté o dip no pot tenir una elaboració més fàcil, i queda amb un gust suau que estic segura que agradarà a tothom. Podeu menjar-lo untat en torrades, amb bastonets de verdures crues, com a base per un entrepà... boníssima de totes maneres!
Ingredients (1 pot mitjà):
100 gr de llenties vermelles
20 gr d'oli d'oliva
20 gr d'anacards crus i sense sal
1 c/c de sal marina
c/c: culleradeta de cafè
Passos a seguir:
Bullim les llenties durant 10 minuts. Les escorrem bé i les fiquem en un recipient juntament amb la resta d'ingredients. Triturem bé fins a obtenir una crema homogènia. La fiquem en un pot o bol i la deixem refredar.
Pot consumir-se a temperatura ambient o directament de la nevera, on podeu conservar-la durant 4-5 dies.
Heu provat aquesta varietat de llentia? si és així proposeu-me més receptes que tinc ganes de provar-les!
Son unes llentíes molt bones per triturar. Un paté que ha de ser per llepar-se els dits, bo i sa.
ResponEliminaPetons.
Saps que no les he fet mai... les he vist moltes vegades al super però jo sempre acabo comprant les de sempre per fer-les guisades. La propera vegada en compraré un paquet i ho provarem: aquest paté/dip té molt bona pinta!
ResponEliminaPetons
Tenen un sabor molt suau i a més la cocció és molt curta. En sopes i cremes m'encanten però en paté mai les he provat. M'emporto la recepta que tinc tots els ingredients a casa!
ResponEliminaPetons
Palmira
No les he comprat mai, tot i que sempre em criden l'atenció. Les provaré! Moltes gràcies per la informació i per la teva recepta!
ResponEliminaPetonets, Eva!
Olga
Les he vist molts cops però mai les he comprat, ara m'has donat la recepta ideal per fer m´des variats i sans els meus esmorzars, me l'anoto.
ResponEliminaMmm quina bona pinta! jo no les he provat mai les llenties vermelles i menys amb paté però prenc nota. Una abraçada
ResponEliminaguauuu que booo aquest paté!! m'agraden molt els dips vegetals, em senten super bé i són ideals per qualsevol moment del dia! m'apunto la teva recepta ! petons
ResponEliminaQuin paté mes bonissim!!
ResponElimina
ResponEliminaEva; Com molt bé dius, aquest paté és ideal per acompanyar amb torradetes, l'anacard cru l'hi dóna gust i una mica de consistència en aquest paté.
Que tinguis un bon somriure Eva¡¡ :O)
Un paté ben original i sa!
ResponElimina