El temps passa tant ràpid que en res estarem en Quaresma, així que toca començar a pensar receptes típiques d'aquests dies.
Els hàbits alimentaris, per sort, ja no estan subjectes a prohibicions, però la tradició de menjar bacallà el divendres de Quaresma m'agrada, així que avui us proposo una recepta amb aquest ingredient.
Ingredients (4 persones):
- 4 lloms de bacallà al punt de sal
- 20 gambes petites pelades
- 2 porros
- 500 ml de llet
- 50 g de farina
- 75 g de mantega
- 3 c/p de formatge parmesà ratllat
- oli, sal, pebre negre mòlt i nou moscada
Passos a seguir:
En una cassola baixa fonem 60 g de mantega, hi afegim la farina i la torrem uns dos minuts sense parar de remenar. Hi anem afegint la llet, a poc a poc, i sense deixar de remoure, la sal, el pebre i la nou moscada i seguim removent uns 5-6 minuts més fins que espessi, moment en què afegim el formatge parmèsa ratllat i l'integrem. Reservem la beixamel.
Netegem els porros, els tallem a rodanxes fines i els sofregim amb la mantega restant i una mica d'oli d'oliva durant uns 10 minuts.
Escalfem el forn a 200 graus. Cobrim una safata apta per a forn amb una capa de beixamel, fiquem a sobre el bacallà net i sec, repartim per sobre el porro, les gambes i la resta de beixamel. Salpebrem i ho fornegem durant 20 minuts.
Servim recent fet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada