El format mandonguilla triomfa a casa, així que de tant en tant provo una recepta nova. Aquesta vaig cuinar-la fa temps, amb la farina d'ametlla sobrera de fer els panellets.
Prepareu pa, perquè sucareu!
Ingredients (4 persones):
Per les mandonguilles:
- 30 g de pa dur
- 1 gra d'all
- 1 c/p de julivert fresc picat
- 500 g de carn picada de pollastre
- 60 gr d'ametlla mòlta
- 1/2 c/c de sal
- 2 polsims de pebre negre mòlt
- 1 ou
- 40 g de llet
- 10 g de farina
Per la salsa:
- 2 grans d'all
- 1 c/p de jlivert fresc picat
- 150 g de ceba
- oli d'oliva
- 75 g de vi blanc
- 1 pessic de flocs de caiena
- 300 g de brou de pollastre
- 1 polsim de sal
Passos a seguir (tradicional):
Al vas de la picadora fiquem el pa, l'all i el julivert i ho piquem. Ho fiquem en un bol i hi afegim la carn picada, 10 g d'ametlla mòlta, la sal, el pebre, l'ou i la llet i ho mesclem tot bé.
En un altre bol mesclem els 50 g de farina d'ametlla restants amb els 10 g de farina. Formem les mandonguilles, les arrebossem amb aquesta mescla i les repartim en una safata de forn.
Escalfem el forn a 200 graus i les fornegem durant 10 minuts.
Mentrestant fem la salsa. Fiquem una mica d'oli d'oliva en un paella i hi afegim el julivert i els alls picats, i la ceba tallada a trossets petits. Ho sofregim uns 10 minuts, afegim el vi i deixem evaporar l'alcohol a foc fort durant un parell de minuts.
Afegim la mescla de farina i ametlla sobrera d'arrebossar les mandonguilles, els flocs de caiena, el brou, la sal i les mandonguilles ja mig cuites i seguim coient 10 minuts més.
Passos a seguir (Thermomix):
Posem al vas el pa, l'all i el julivert i ho piquem 10 seg / vel 7. Amb una espàtula abaixem els ingredients cap al fons del vas, i hi afegim la carn picada, 10 g d'ametlla mòlta, la sal, el pebre, l'ou i la llet i mesclem 10 seg / gir esquerre / vel 3.
En un altre bol mesclem els 50 g de farina d'ametlla restants amb els 10 g de farina. Formem les mandonguilles, les arrebossem amb aquesta mescla i les repartim en una safata de forn.
Escalfem el forn a 200 graus i les fornegem durant 10 minuts.
Mentrestant fem la salsa. Fiquem al vas l'all, el julivert, la ceba i uns 25 g d'oli d'oliva, ho trossegem 3 seg / vel 5 i ho sofregim 10 min / 120 graus / vel 1. Afegim el vi i sense posar el cubilete programem 1 min / Varoma / vel 1.
Afegim la mescla de farina i ametlla sobrera d'arrebossar les mandonguilles, els flocs de caiena, el brou, la sal i programem 10 min / 100 graus / vel 1.
Passem la salsa a una cassola baixa, hi afegim les mandonguilles i coiem uns 5-10 minuts més tot junt.
** Recepta extreta de: Thermomix
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada