22 de setembre del 2024

Amanida de figues amb arròs i quinoa

Les figues són originàries del Pròxim Orient i van ser els fenicis qui van introduir-les a la mediterrània. A Catalunya la superfície més gran de cultiu és a la província de Lleida, en especial a Alguaire, tot i que aquestes d'avui provenen d'una finca familiar del costat de casa.

Com que són força delicades quan no donem a l'abast de menjar-les com a postres les afegim a les amanides i obtenim un plat de contrastos que és tot un luxe. Avui hi hem afegit arròs integral i quinoa i així l'hem completat per fer-la un plat únic.




Ingredients (1-2 persones):

  • brots d'espinacs tendres
  • 1 vas d'arròs integral amb quinoa Brillante 
  • un grapat de nous pelades
  • 2-4 figues
  • parmesà en llesques
  • alvocat
  • per la vinagreta:
    • oli d'oliva
    • vinagre de poma
    • mostassa
    • sal i pebre

Passos a seguir:

Fiquem sobre un plat o safata una base de brots d'espinacs tendres. 
Repartim per sobre l'arròs i la quinoa, les figues pelades i tallades a rodanxes, les nous, el parmesà i l'alvocat. Totes les quanitats al vostre gust i segons el nombre de comensals.

Per amanir el plat fem una vinagreta barrejant enèrgicament 3 cullerades grans d'oli d'oliva, 1 i mitja de vinagre de poma, una cullerada de postres de mostassa i una mica de sal i pebre. Repartim la vinagreta per sobre l'amanida i ja la tenim llesta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada