Les figues són originàries del Pròxim Orient i van ser els fenicis qui van introduir-les a la mediterrània. A Catalunya la superfície més gran de cultiu és a la província de Lleida, en especial a Alguaire, tot i que aquestes d'avui provenen d'una finca familiar del costat de casa.
Com que són força delicades quan no donem a l'abast de menjar-les com a postres les afegim a les amanides i obtenim un plat de contrastos que és tot un luxe. Avui hi hem afegit arròs integral i quinoa i així l'hem completat per fer-la un plat únic.
Ingredients (1-2 persones):
- brots d'espinacs tendres
- 1 vas d'arròs integral amb quinoa Brillante
- un grapat de nous pelades
- 2-4 figues
- parmesà en llesques
- alvocat
- per la vinagreta:
- oli d'oliva
- vinagre de poma
- mostassa
- sal i pebre
Passos a seguir:
Fiquem sobre un plat o safata una base de brots d'espinacs tendres.
Repartim per sobre l'arròs i la quinoa, les figues pelades i tallades a rodanxes, les nous, el parmesà i l'alvocat. Totes les quanitats al vostre gust i segons el nombre de comensals.
Per amanir el plat fem una vinagreta barrejant enèrgicament 3 cullerades grans d'oli d'oliva, 1 i mitja de vinagre de poma, una cullerada de postres de mostassa i una mica de sal i pebre. Repartim la vinagreta per sobre l'amanida i ja la tenim llesta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada