Aquests gofres són perfectes per aprofitar unes peres madures ja que d'aquesta manera ens estalviem d'afegir sucre a la recepta. Són un esmorzar ideal per als més petits, i com que congelen perfectament només cal que els deixeu a la nevera la nit abans o els descongeleu directament a la torradora.
Els podeu acompanyar amb una mica de iogurt per sobre, amb fruita fresca tallada o amb una mica de mel o xarop d'atzavara, per exemple.
Ingredients (6 unitats):
- 3 ous
- 3 peres mitjanes i madures
- 1 iogurt natural
- 3 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 125 g de llet
- 1 sobre de llevat químic
- 250 g de farina integral d'espelta
- la ratlladura de la pell de mitja llimona
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de canyella mòlta
Passos a seguir:
Fiquem els ous en un bol i els batem bé. Hi afegim la pera pelada i a trossos i ho triturem. Afegim el iogurt, l'oli, la llet i la ratlladura de llimona i ho integrem amb una batedora manual.
Afegim els ingredients secs: el llevat, la farina, la sal i la canyella, i els mesclem bé fins aconseguir una massa fina.
Greixem els motlles (o la gofrera) i els omplim amb la mescla. Escalfem el forn a 180º amb el ventilador engegat i fornegem durant 15 minuts. Treiem els motlles del forn, deixem refredar uns 5-10 minuts i desmotllem els gofres.
Es poden menjar tebis o freds, gaudiu-los!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada