Quan aquest mes des de Memòries d'una cuinera ens van proposar de cuinar un tàrtar em vaig estressar... només una miqueta! i és que menjar carn o peix cru no m'agrada gens. Tot i així, a última hora m'he inspirat i he fet una versió my way d'aquest tipus de plat, utilitzant tonyina enllaunada. Arribo a última hora, però arribo!
En realitat és com una amanida però amb presentació de tàrtar. Fàcil, ràpida, sana i bona.
Ingredients (2 persones):
2 tomàquets
10 cogombres en vinagre, dels petits
1 ceba xalota o mitja ceba tendra
1 alvocat
2 cullerades de suc de llimona
2 llaunes de tonyina en oli d'oliva o al natural
oli, sal i orenga
Passos a seguir:
Escaldem els tomàquets 1 minut en aigua bullint per tal que ens sigui més fàcil pelar-los. Els pelem i trossegem a trossos regulars i els fiquem en un bol. Hi afegim els cogombrets i la ceba tallats ben petit, ho amanim amb sal i oli i reservem.
Pelem l'alvocat, el tallem a trossets, el reguem amb el suc de la llimona perquè no s'oxidi i hi afegim una mica de sal i oli d'oliva.
Per muntar el plat agafem un anell d'emplatar (el meu quadrat, així que té poc d'anell...) i hi fiquem una base d'alvocat, a sobre una capa de la mescla de tomàquet, ceba i cogombres i acabem amb la tonyina escorreguda.
Decorem amb uns trossets de cogombre, o amb unes olives, o amb unes anxoves... i ja ens ho podem menjar.
Una recepta força estiuenca que fa venir ganes de bon temps!
Doncs ben bo ha d'estar! Marta
ResponEliminaEs molt bona idea si no t'agrada el peix cru ficar la tonyina en llauna, el resultat segur que es ben bo.
ResponEliminaPetons.
Ostres aquest tàrtar també me'l menjaria jo!! De coses crues jo tampoc en sóc, i ja vaig desistir de participar aquest mes quan vaig veure la proposta... però la idea del teu tàrtar m'agrada!!! ;)
ResponEliminaEls tàrtars com el teu són els que més m'agraden! I aquest el veig perfecte pel memòries d'aquest mes!
ResponEliminaMolt bona setmana,
Palmira
Jo no sóc massa de conserves, així que el faré amb tonyina fresca. Bonsíssim, segur! ;)
ResponEliminaAnna
A mi em passa com a tu....menjar peix cru....no m'agrada gaire. Aquesta proposta teva m'ha agradat molt!!!
ResponEliminaPetonets i bona setmana!
Olga
A casa és una combinació que té l'èxit assegurat. I amb una gran presentació!
ResponEliminammmm, aquesta em pareix una amanida deliciosa. L'alvocat m'encanta i crec que aquesta combinació d'ingredients no pot esser mes encertada. Bs
ResponEliminajo l'he fet de tomàquet, alvocat i salmó! jaja que bo que és oi el peix blau amb l'alvocat! petons
ResponEliminaM'encanta amb tonyina de llauna....quin tràngol aquest mes amb el peix i la carn crua, ha, ha...!! Aquesta recepta sí que la faig,segur! Un petonet!
ResponEliminaUna gran proposta de tartar Eva! A mi la carn i el peix cru si que m'agraden, però no per això em menjaria ben de gust aquest tartar...
ResponEliminaPetons!
quina font de vitamines!!!! idel per pendre durant tot l'any. Petonets i gràcies per participar.
ResponEliminaA mí también me cuesta comer pescado crudo, me como el ceviche porque tiene mucho limón. Tú propuesta me ha encantado, es un tartar vegetal coronado con atún, Se ve delicioso, la mezcla del aguacate cremoso con los tomates y el pepino me encanta.
ResponEliminaSaludos!