Ingredients (4 persones):
1 pebrot vermell gran
3 tomàquets
2 albergínies mitjanes
1 carabassó
250 ml de tomàquet triturat
sal, pebre i sucre
1 ceba grossa
2 grans d'all
herbes provençals
oli d'oliva
*intenteu agafar les verdures d'un diàmetre similar perquè sigui més fàcil montar el plat i quedi més vistós
Passos a seguir:
Comencen picant la ceba i l'all ben fins, i els sofregim en una paella amb oli d'oliva fins que comencin a daurar-se. En aquest moment afegim el tomàquet triturat, ho salpebrem i afegim també una culleradeta de sucre per compensar l'acidesa. Ho cuinem a foc lent durant 12-15 minuts i llavors hi afegim un bon polsim d'herbes provençals, removem i cuinem uns minuts més.
Mentre es cuina la salsa netegem les verdures i les tallem a rodanxes fines, intentant que totes tinguin el mateix gruix. Un cop les tinguem preparades agafem una safata apta per al forn, cobrim el fons amb la salsa de tomàquet i col·loquem les verdures alternant-les. Es necessita una mica de paciència, però veureu quin goig que fa la safata un cop plena! Tirem per sobre un bon raig d'oli, sal, pebre i herbes provençals.
Preescalfem el forn a 180º i quan estigui calent introduïm la safata i fornegem durant uns 40-50 minuts, depenent de com de cuites ens agradin les verdures.
Aquest plat pot menjar-se calent o tebi, i és ideal bé com a entrant o com a acompanyament de carn o peix. Ara només em falta provar l'autèntic a la Provença i comparar!
Quin plat més sa i vistós Eva! I a sobre amb verduretes de temporada...s'haurà de provar!
ResponEliminaQue us ho passeu molt bé per la Provença! ;)
Un petonàs
ResponEliminaEva; Molt bé aquesta ratatouille, tot recordant el proper viatge aquesta zona... , per entrar en materia i començar a olorar els aromes d'aquesta zona.
Salutacions Eva¡¡ :O)
És un plat ben vistós i boníssim!! Jo també el vaig fer fa unes setmanes però no em va quedar tan maco ;) i quines ganes de provar l'autèntic! espero que hagi anat bé l'escapada!!
ResponEliminaPtons!!
Em fascina aquesta presentació! Queda tan maco!
ResponEliminaMai m'he animat a preparar un ratatouille i crec que aprofitant que encara tenim unes bones hortalisses m'hi llençaré. ;) Gràcies per la recepta i bones vacances!! :)
Hola Eva! Ja som per aquí una altre vegada, donant branca, jajajajaj... Esper que hagis passat un bon estiu i sobretot un bon viatge (ara que t´he lletgit)
ResponEliminaAquest plat l´he vist qualque vegada per la red però es ben nou per jo. No l´he fet mai i em fa moltes ganes.
Una abraçada forta i per aquí en seguim. Muaks
Ostres ens han fet en fer-la casa! És veritat que és el moment ideal, ja que totes les verdures són de temporada! Nosaltres la fem amb una mica de pollastre, per donar-li més "substància". Una abraçada!
ResponEliminaOstres ens han fet en fer-la casa! És veritat que és el moment ideal, ja que totes les verdures són de temporada! Nosaltres la fem amb una mica de pollastre, per donar-li més "substància". Una abraçada!
ResponEliminaEva,
ResponEliminaSuposo que devia haver vist el teu ratatouille en algun lloc de la xarxa sense ser-ne del tot conscient... però l'altre dia, per aprofitar unes verdures boníssimes de l'hort, en vaig fer un de pràcticament idèntic. La veritat és que, a més de bo, queda maquíssim per presentar a taula, oi?
Una abraçada!