Per si hi ha algú que encara no l'ha vist per la xarxa, avui us porto el famòs pastís de formatge japonès. N'hi ha moltes versions i la d'avui és una que només porta 3 ingredients i que vaig haver de fer després de veure-la, no me'n vaig poder estar.
El resultat... un pastís molt suau i esponjós, i la versió més similar que hem provat fins ara d'un que venen a Ainet de Cardós que ens encanta! Coneixeu Cal Joanet?
La particularitat d'aquest tipus de pastís és que es cou al bany maria, així que si utilitzeu un motlle desmuntable cal que folreu la base amb paper d'alumini per evitar que entri aigua. També podeu utilitzar una safata de vidre o qualsevol altre recipient apte per al forn i que sigui més aviat petit, jo vaig utilitzar un motlle desmuntable de 18 cm de diàmetre.
Som-hi!
Ingredients (6 racions)**:
3 ous L
120 gr de xocolata blanca
120 gr de formatge crema (jo Philadelphia light)
Passos a seguir:
Separem els rovells de les clares i reservem aquestes últimes a la nevera.
Trossegem la xocolata blanca i la fiquem en un bol. La desfem al microones, a baixa temperatura i intervals curts de temps ja que és molt fàcil que es cremi.
Un cop la tinguem desfeta afegim al bol el formatge crema i els rovells i remenem fins a integrar-ho bé.
Preescalfem el forn a 170º amb calor a dalt i baix (sense ventilador), fiquem la safata del forn a alçada mitja i l'omplim d'aigua. Mentre s'escalfa muntem les clares a punt de neu, si hi afegiu un pessiguet petit de sal és més fàcil.
Integrem les clares muntades a la mescla de forma suau, amb moviments envoltants, i un cop estiguin integrades ja podem ficar la mescla en un motlle (important llegir la introducció!!).
Coem durant 15 minuts a 170º, 15 minuts més a 160º i finalment apaguem el forn i la deixem dins 15 minuts més.
La deixem refredar i abans de servir la podem empolvorar amb sucre llustre, acompanyar amb una mica de melmelada de fruits vermells o una mica de xarop de xocolata.
Un cheesecake més a la meva petita col·lecció ;)
** Per celíacs assegureu-vos que tots els ingredients són sense gluten
Recepta extreta de: Newsner
La textura se ve muy buena.
ResponEliminaUn saludito
Ostres!!! quina passada amb tres ingredients!!! me l'apunto!!!!
ResponEliminaNi en japonès, sabia que existia aquest pastís! Es veu molt suau.
ResponEliminaEs veu molt esponjós!!! Jo no el puc fer....a casa no agraden els pastissos de formatge!
ResponEliminaPetons, Eva!
Olga
La majoria de pastissos japonesos es couen al bany Maria. Nosaltres a Espaisucre en fèiem uns quants al forn de vapor, que ve a ser el mateix.
ResponEliminaM'apunto aquesta recepta!
La textura em sembla fantàstica... mai havia vist la recepta amb xocolata blanca...
ResponEliminaHauré de provar aquesta versió i seguir l'idea de la gemma de fer-ho al forn de vapor!
Apa cap a la col.leció de cheesecakes!
Petons i bona setmana
palmira
està super de moda aquest pastís, jo també el tinc a pendents! a veure si m'hi poso ja....petons !
ResponEliminaEva,
ResponEliminaMe l'apunto...! Segur que algun dia o altre caurà, que fa molt bona pinta!
Una abraçada!
Está muy bueno!!! Lo he probado y solo con tres ingredientes. Te ha quedado genial.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ay sí!!! Que bo!!! Aquest el vaig fer s'altre día i ens va encantar però me varen sortir unes fotos terribles. Així que me toca tornar-la fer. T'ha quedat fantàstica!! Bs
ResponEliminaDoncs amb cosa de pocs dies me n'he fet un fart de veure'l per la xarxa i em té ben encuriosida ;) així que segur que cau!! La textura es veu espectacular!!
ResponEliminaPtons!!
Té pinta de ser súper flonjo!!! Amb el que ens agraden els pastissos de formatge i aquest no l'havia vist encara. Ja se m'ha girat feina... l'haurem de provar! ;)
ResponEliminaUna abraçada!!
ResponEliminaEva; em passa igual que a tu, els pastissos de formatge, són dels meus preferits. Jo quant vaig algún restaurant a dinar/sopar de postres demanar pastisos de formatge, em costa, doncs, la veritat m'he trobat molt siberíta, amb els formatges.
Salutacions Eva¡¡ :O)
Quina pinta! Jo encara no l'he fet, però no crec que trigui massa...jajajaja!!!
ResponEliminaQue vagi bé! Clara
L'he vist, però no l'he fet mai i em sembla que aviat hi posaré remei!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Hace pocos días que lo hice al verlo en un blog y hasta ese momento no lo había visto nunca y ahora veo también el tuyo que es igual.Nos gusto
ResponEliminaPetons
Quina esponjositat! N'havia vist d'altres receptes molt complicades, però la teva es veu tant senzilla i el resultat... és tan espectacular! Una delícia que no m'haig de perdre! Recepta apuntada!
ResponEliminaOstres...sembla força fàcil...l'haig de provar!!! Petonarros!
ResponEliminaDe veritat que es una delicia....per cada be sempra !!!!!!
ResponEliminaPetonets.
Encara no l'he fet mai...i sembla ben senzill, i d'imaginar-me el gust ja em ve salivera. Tu i els teus pastissos de formatge mmmmmmmmm. Ho tindre en compte Eva ;)
ResponEliminaAnna