El plàtan fregit és un aperitiu típic de gairebé tota Àfrica i és habitual trobar-lo als llocs ambulants de menjar. Hi ha tantes receptes com països, aquesta és la bàsica.
Ingredients:
1 plàtans mascle madur
Oli d'oliva
Sal (opcional)
Passos a seguir:
Pelem els plàtans i els tallem a rodanxes fines, 2-3mm aprox. .
Fiquem oli d’oliva en un cassó o paella i quan estigui ben calent anem ficant les rodanxes i les fregim fins que comencin a agafar color. Les retirem i fiquem sobre un paper de cuina. Quan no cremin les anem aixafant amb l'ajuda d'un plat o got, ben fines, i les tornem a fregir fins que estiguin daurades i cruixents.
Les retirem altre cop sobre un plat amb paper de cuina per a treure l’excès d’oli, salem al gust (opcional) i llestos.
M'ha sorprès el resultat: contrast entre cruixent de l'exterior i tou de l'interior i entre el toc dolç del plàtan i el punt salat de la sal.
Seguim viatjant amb la cuina ;o)
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira