Segueixo fent pa i masses a casa, és una de les coses que més gaudeixo del confinament, embrutar-me les mans i veure com el temps fa màgia amb molt pocs ingredients.
Quan vaig de viatge acostumo a comprar-me llibres de cuina, avui n'estreno un en francès que vaig comprar al Perigord ara fa just dos anys. Ja sabem com controlen els francesos el tema pa i rebosteria, i tot i ser una aficionada, al segon intent he tingut un resultat fantàstic. És un pa amb un toc lleugerament dolç, però que marida també amb formatges suaus tipus brie.
Ingredients:
225 gr de farina
1 c/c de sal
2 c/s de llet en pols
1'5 c/s de sucre
1 c/c de llevat sec de panaderia
175 gr d'aigua tèbia
2 c/s d'oli
5 c/s de llavors de rosella
Per l'acabat: 2 c/c de llet, 1 c/s de sucre llustre, 1 c/s de llavors de rosella
Passos a seguir:
En un bol fiquem la farina tamisada i hi afegim la sal, la llet en pols, el sucre i el llevat. Integrem, fem un forat al mig i hi afegim l'aigua tèbia. Mesclem tot amb l'ajuda d'una cullera, només una mica. Empolvorem bé amb farina una superfície de treball i hi fiquem la massa, repartim per sobre les llavors de rosella i comencem a pastar.
És una massa força humida, així que si necessitem una mica més de farina la podem afegir, però com menys millor. Quan tinguem una massa llista i elàstica li donem forma de bola i la fiquem al bol greixat amb oli i tapada perquè llevi durant 1 hora o fins que dobli el seu volum.
Folrem una safata de forn amb paper de forn i reservem. Pastem la massa durant un parell de minuts, la dividim en 3 parts iguals i els donem forma de cilindre allargat, d'aproximadament uns 25-30 cm. Els enganxem els tres per la part superior i fem una trena, amagant l'altre extrem cap a sota. Fiquem la trena sobre la safata folrada i la deixem llevar uns 30 minuts més.
Escalfem el forn a 180º (sense ventilador). Mentre s'escalfa mesclem els ingredients de la cobertura: la llet, el sucre llustre i les llavors de rosella, i pintem la superfície de la trena amb l'ajuda d'un pinzell.
Coem durant 25 minuts. Un cop fora del forn la deixem sobre una reixeta fins que estigui completament freda.
** Recepta extreta de: Gâteaux et pâtisseries: visualisez les étapes de vos préparations.
Un luxe de trena. Jo també és una de les coses que més m'han agradat del confinament... tenir temps de mirar les masses créixer... Amb llavors de rosella a casa ens agradarà moltíssim segur!
ResponEliminaUna abraçada,
Palmira
m3lxxdlm
ResponEliminakamagra 100 mg
cialis 5 mg
viagra
sightcare
cialis 20 mg satın al
cialis 100 mg satın al
glucotrust official website