13 de maig del 2020

Pastís de poma amb cruixent de nous

Avui rescato una recepta que vam cuinar fa temps i que s'havia quedat pendent de publicar... en tinc moltes com aquesta, així que a veure si aprofito els últims dies del confinament (espero que ho siguin ja) i em fico les piles.

És un pastís molt senzill, amb base de bescuit però amb un acabat dolç i cruixent que el fa pujar a categoria especial ;-)






Ingredients (10 racions):

Bescuit:
3 ous
100 gr de sucre
90 gr d'oli d'oliva suau
100 gr de llet
180 gr de farina
1 sobre de llevat químic (Royal)
1 polsim de sal
2-3 pomes (pelades i tallades a làmines)

Cruixent de nou:
1 ou
100 gr de sucre llustre
1 c/c de sucre de vainilla
100 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de nous trossejades

Passos a seguir (tradicional):

Escalfem el forn a 180º i greixem un motlle desmuntable (24-26cm).
En un bol hi fiquem els ous i el sucre i batem fins que la mescla blanquegi. Hi afegim l'oli i la llet i ho integrem, i fem el mateix amb la farina, el llevat, la sal. Repartim la mescla al motlle i cobrim amb les làmines de poma. Fornegem durant uns 25-30 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.

Mentrestant preparem el cruixent de nou. En un bol hi fiquem l'ou, el sucre llustre i el sucre de vainilla i batem fins que la mescla blanquegi. Hi incorporem la mantega desfeta i mesclem. Afegim les i  tornem a mesclar.

Un cop acabi el temps de fornejat traiem el pastís del forn, repartim la mescla de nous per sobre i tornem a ficar al forn durant uns 10 minuts, fins que estigui daurat i cruixent.

Deixem refredar el bescuit sobre una reixeta i el servim quan estigui fred.


Passos a seguir (Thermomix):

Escalfem el forn a 180º i greixem un motlle desmuntable (24-26cm).
Posem la mariposa a les fulles i afegim al vas els ous i el sucre. Batem 3 min / 37º / vel 3.5. Tornem a programar 3 min / vel 3.5 (sense temperatura).

Afegim l'oli i la llet i mesclem 3 seg / vel 3. Incorporem la farina, el llevat, la sal i programem 6 seg / vel 3. Repartim la mescla al motlle i cobrim amb les làmines de poma. Fornegem durant uns 25-30 minuts o fins que al clavar una agulla aquesta surti neta.

Mentrestant preparem el cruixent de nou. Netegem el vas, l'assequem i posem altre cop la mariposa. Afegim l'ou, el sucre llustre i el sucre de vainilla i programem 1 min / vel 3.5. Incorporem la mantega tallada a trossos i programem 45 seg / vel 3.5. Retirem la mariposa, afegim les nous i mesclem amb l'espàtula.

Un cop acabi el temps de fornejat traiem el pastís del forn, repartim la mescla de nous per sobre i tornem a ficar al forn durant uns 10 minuts, fins que estigui daurat i cruixent.

Deixem refredar el bescuit sobre una reixeta i el servim quan estigui fred.


** Recepta extreta de: Cookidoo.


1 comentari:

  1. Aquest cruixent de nous... això és tentació pura... no sé si passarem per les portes quan toqui sortir de casa ;o)
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina